Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΠΑΛΑ ΟΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ.



Κατά 15% με 30% αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και 60% θα περικοπούν από την 1η Νοεμβρίου οι επικουρικές συντάξεις δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης μιλώντας στο Mega. Οι περικοπές αφορούν όλους τους δικαιούχους επικουρικής σύνταξης από το ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ, το ταμείο των....




εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, το Μετοχικό Ταμείο Στρατού και το ταμείο των πολιτικών υπαλλήλων, όπως και ταμείο που καλύπτει υπάλληλους τραπεζών.

Όπως υπογράμμισε, οι επικουρικές συντάξεις πρέπει να είναι ανταποδοτικές καθώς, όπως είπε, «δεν μπορεί να υπάρχει ταμείο το οποίο με 60 ευρώ μπορεί να δίνει 400 ευρώ επικουρική σύνταξη».

Οι περικοπές, εξήγησε, είναι απαραίτητες γιατί σε διαφορετική περίπτωση κάποια ταμεία σε ένα με δύο χρόνια δεν θα μπορούσαν να δώσουν καθόλου συντάξεις, λόγω των μεγάλων ελλειμμάτων τους.

Ο υπουργός προανήγγειλε ακόμη και δεύτερο γύρο περικοπών μόλις ολοκληρωθούν οι αναλογιστικές μελέτες. Όι νέες μειώσεις θα αφορούν αυτή τη φορά όσους πρόκειται να βγουν στη σύνταξη τα επόμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο εξετάζει την περικοπή επικουρικών συντάξεων για το ποσό από τα 150 ευρώ και πάνω κατά 30% και όχι από τα 300 ευρώ και πάνω όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.