Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Αναγέννηση Κολινδρού-Αετός Καστανιάς 4-0

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

Παραμένει η Εφορεία στο Αιγίνιο


Συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου είχαν οι Βουλευτές Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης και Μαρία Μίχου.
Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ανδρών, εκτός από τα γενικότερα θέματα οικονομική πολιτικής συζητήθηκε και το αίτημα των Πιεριέων για παραμονή της ΔΟΥ στο Αιγίνιο.
Ο κ. Αμοιρίδης, ανέλυσε εκτενώς το ζήτημα που θα προκύψει για δεκάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη βόρεια Πιερία, από το κλείσιμο της ΔΟΥ στο Αιγίνιο.
Από την πλευρά του, ο κ. Οικονόμου, έδειξε να αντιλαμβάνεται πλήρως την ανάγκη παραμονής της ΔΟΥ στο Αιγίνιο. Μάλιστα, υπήρξε και επικοινωνία των κ. Οικονόμου και Αμοιρίδη, με το δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού Βαγγέλη Πολύζο, όπου συζήτησαν το θέμα.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Οικονόμου στον βουλευτή Πιερίας, το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει αντίρρηση να παραμείνουν υπηρεσίες της ΔΟΥ στο Αιγίνιο και να λειτουργήσει ως παράρτημα της ενοποιημένης ΔΟΥ Α-Β Κατερίνης.
Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη της υπόθεσης εξέφρασε ο κ. Αμοιρίδης, υπογραμμίζοντας, πως με την υλοποίηση της δέσμευσης του αναπληρωτή υπουργού, πολίτες και επιχειρηματίες της βόρειας Πιερίας, αποφεύγουν την ταλαιπωρία, ενώ παράλληλα περιορίζεται και ο φόρτος εργασίας στην ενοποιημένη ΔΟΥ Κατερίνης.


Συνάντηση Οικονόμου - Μίχου

Η βουλευτής Μ. Μίχου ζήτησε τη δυνατότητα παραμονής της ΔΟΥ στο Αιγίνιο. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι παρά το γεγονός ότι η ΔΟΥ Αιγινίου συγχωνεύεται με τη ΔΟΥ Κατερίνης, θα λειτουργήσει παράρτημά της στο Αιγίνιο. «πολύ σύντομα θα μεταφερθούν το ηλεκτρονικό αρχείο και ο server, από τη ΔΟΥ Αιγινίου στη ΔΟΥ Κατερίνης αλλά θα παραμείνουν 3-4 υπάλληλοι για τη συνέχιση της παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες της περιοχής. Θα συνεχιστεί η διεκπεραίωση όλων των απλών φορολογικών υποθέσεων, εκτός του δικαστικού τμήματος και του τμήματος ελέγχου προς τους πολίτες. Σκοπός του παραρτήματος που δημιουργείται είναι και η εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων της Βόρειας Πιερίας.
Η δυνατότητα που έδωσε το υπουργείο είναι οι υπάλληλοι αυτοί να λειτουργούν είτε στο υπάρχον κτήριο της ΔΟΥ Αιγινίου είτε σε κτήριο που ενδεχομένως θα παραχωρήσει ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού».

Το παράρτημα της ΔΟΥ Αιγινίου μπορεί να μην αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση για όλο τον όγκο των φορολογικών υπηρεσιών της περιοχής, αλλά θα βοηθήσει σημαντικό αριθμό πολιτών ώστε να μην επισκέπτονται τη ΔΟΥ Κατερίνης.