Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ -ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ..

Τους δημότες που αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι στα ακίνητα, μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ, θα στηρίξει ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού, με τον Δήμαρχο Βαγγέλη Πολύζο να δηλώνει πως ο ίδιος δεν θα επιτρέψει να μείνει οικογένεια της Βόρειας Πιερίας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Το θέμα συζητήθηκε στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το βράδυ της Πέμπτης, όπου όλες οι παρατάξεις εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε αυτό το μέτρο που επέβαλε η κυβέρνηση. Ο κ. Πολύζος πρότεινε στο Δ.Σ. να εκδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας για το χαράτσι, στο οποίο θα εκφράζεται η αντίθεσή του δήμου σε αυτό το μέτρο, ιδιαίτερα από τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
«Δεν μπορεί αυτός ο φόρος να έχει οριζόντια κατεύθυνση. Θα πρέπει να υπάρχουν εξαιρέσεις. Ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού θα πρέπει να εξαιρεθούν», ανέφερε ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βαγγέλης Λαγδάρης, προτείνοντας στο Δήμαρχο ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου να βοηθήσει όσους δημότες προσφύγουν νομικά εναντίον του χαράτσι.
Ο Επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Κώστας Δανιηλίδης χαρακτήρισε παράνομο και Αντισυνταγματικό το χαράτσι.
Η πρόταση του Ν. Σουλτανίδη
Επίσης, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ , ο Δημοτικός σύμβουλος της Αντιπολίτευσης Νίκος Σουλτανίδης στην τοποθέτησή του στο θέμα προ ημερησίας διάταξη για την επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων που θα πληρώνετε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ παρουσίασε ένα έντυπο δήλωσης ρητής επιφύλαξης που θα πρέπει ο κάθε καταναλωτής της ΔΕΗ να καταθέτει μαζί με τον λογαριασμό της ΔΕΗ και να παίρνει Αριθμό Πρωτοκόλλου.