Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Γιορτή με γεύσεις Ολύμπου


* ΜΙΛΗΣΕ Ο Δ.ΓΟΥΓΟΥΛΙΑΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ Η ΠΟΠΗ ΚΟΥΤΡΟΥΛΑ, ΕΠΑΙΞΕ ΚΛΑΡΙΝΟ Ο Μ.ΤΣΙΑΠΑΡΗΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΙΠΑΝ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΙΑ.

* ΕΚΤΕΘΗΚΑΝ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΣΤΑΝΑ, ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ, ΕΛΙΕΣ & ΛΑΔΙ «ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ», ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΑΠΟ ΦΥΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΛΠ

Προϊόντα και γεύσεις από παραγωγές παρολύμπιων περιοχών απόλαυσαν οι συμμετέχοντες στη «γιορτή – αφιέρωμα στη Μητέρα Γη και στα Προϊόντα της» που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο «Όλυμπος» στην παραλία Λεπτοκαρυάς.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο πολιτιστικός όμιλος γυναικών Λεπτοκαρυάς , οι πολιτιστικοί σύλλογοι Σκοτίνας, Νέου Παντελεήμονα, Πλαταμώνα και Νέων Πόρων, το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Αν.Ολύμπου καθώς και ντόπιοι παραγωγοί, σε συνεργασία με τον δήμο Δίου-Ολύμπου.

Στη γιορτή αυτή απηύθυναν χαιρετισμούς η βουλευτής Πιερίας Μαρία Μίχου και ο αναπληρωτής δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Φαρμάκης ενώ έδωσαν το «παρών» με την ευγενική τους συμμετοχή ο Δημήτρης Γουγουλιάς, καθηγητής γεωπονίας, ο οποίος πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Δρόμοι του λαδιού και της ελιάς», η Πόπη Κουτρούλα που ερμήνευσε με εξαιρετικό τρόπο κάποια παραδοσιακά τραγούδια, ο Μανόλης Τσιαπάρης που μάγεψε με το κλαρίνο του καθώς και μαθητές που απήγγειλαν ποιήματα σχετικά με την ελιά.

Συγχρόνως λειτούργησε έκθεση με προϊόντα ελιάς (Αδελφοί Κωνσταντόπουλοι και Ελαιοτριβείο Γκριμούλα), με καλλυντικά που είχαν ως βάση το ελαιόλαδο (Ελένη Καρτσιώτη), με έκθεση φωτογραφίας (Γιώργος Βροντινός), με γεωργικά μηχανήματα ελαιομαζώματος (Τσιβανίδης) αλλά και με αγροτικά προϊόντα (κάστανα, ακτινίδια, μέλι, κρασί, τσίπουρο κλπ). Πρόκειται για προϊόντα ντόπιων παραγωγών της Νότιας Πιερίας, τα οποία γεύτηκαν οι επισκέπτες στο τέλος της εκδήλωσης.