Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Στην Κατερίνη ο στιχουργός κορυφαίων Ελλήνων ερμηνευτών, Κ.Χαραλαμπίδης.


* ΣΤΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΛΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΤΟΚΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ Ο Γ.ΝΤΑΛΑΡΑΣ, Ο Μ.ΜΗΤΣΙΑΣ & Ο Δ.ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ.

* Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΜΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΤΟΥ Γ.ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ Ο.Κ.Ο.Ε.

Στην Κατερίνη έρχεται την ερχόμενη Κυριακή ο μεγάλος Κύπριος ποιητής Κυριάκος Χαραλαμπίδης, στίχους του οποίου μελοποίησε ο αείμνηστος Μάριος Τόκας και ερμηνεύουν ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μανόλης Μητσιάς και ο Δημήτρης Μητροπάνος.

Ο Κυριάκος Χαραλαμπίδης έρχεται στην Πιερία προσκεκλημένος του Κύπριου σκηνοθέτη Ανδρέα Μιχαήλ, ο οποίος είναι και πρόεδρος του συλλόγου Κυπρίων Πιερίας «Ο Ευαγόρας».

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 4/12, στις 11.30 το πρωί, στον χώρο του θεατρικού εργαστηρίου «Αυλαία», γωνία Ορφέως και Ολύμπου 23, ο σύλλογος Κυπρίων Πιερίας «Ο Ευαγόρας» διοργανώνει εκδήλωση, με ελεύθερη είσοδο, προς τιμήν του σπουδαίου ποιητή.

Η όλη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα των πολιτιστικών υπηρεσιών του υπουργείου παιδείας της Κύπρου, του γενικού προξενείου της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη και της ομοσπονδίας κυπριακών οργανώσεων Ελλάδας. Παρών θα είναι και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Κώστας Σταματάρης.

Η παρουσία αυτού του στιχουργού στην Κατερίνη αποτελεί τιμή για την πόλη και τον νομό όχι μόνο επειδή τους στίχους του τραγουδά όλη η σύγχρονη Ελλάδα, αλλά και επειδή αυτός ο καταξιωμένος ποιητής έρχεται σε μια κοινωνικά κρίσιμη στιγμή για την Πιερία καθώς και σε μια εθνικά σημαντική στιγμή τη χώρα, για να προσφέρει δύναμη και ελπίδα μέσα από τον πολιτισμό.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ακουστούν – ερμηνευτούν ποιήματά του από μαθητές τού θεατρικού εργαστηρίου «Αυλαία» αλλά και από τον ίδιο.

Τον ποιητή θα παρουσιάσει στο κοινό ο Ανδρέας Μιχαήλ, ο οποίος με δηλώσεις που παραχώρησε, απηύθυνε πρόσκληση «προς όλους τους συμπολίτες μας, να παραβρεθούν και να τιμήσουν τον Κυριάκο Χαραλαμπίδη, ο οποίος θα μιλήσει για την ποίηση ενώ στη συνέχεια θα κάνει διάλογο με το κοινό της πόλης και του νομού».