Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Ο Όλυμπος πρέπει να γίνει τα επόμενα χρόνια να γίνει το Saint Moritz των Βαλκανίων!




Σας παραθέτω πληροφορίες τι παίζεται γύρω απο το βουνό μας.

Επενδυτές από το εξωτερικό εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο επένδυσης στο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας και σκοπεύουν να κατασκευάσουν πολυτελές θέρετρο που θα προσελκύει τουρίστες ολόκληρο τον χρόνο....


Τελεφερίκ, σαλέ, πεντάστερα ξενοδοχεία, καζίνο και γήπεδα γκολφ είναι μερικά μόνο από τα σχέδια που βρίσκονται στα σκαριά για την ανάπλαση του «βουνού των θεών». Στους πρόποδες του Ολύμπου, και συγκεκριμένα στη θέση Ξηροκάμπι, εικάζεται ότι θα δημιουργηθεί ένα μυθολογικό θεματικό πάρκο, όπως η Disneyland στο Παρίσι.

Σύμφωνα με επιχειρησιακό σχέδιο που έχει κατατεθεί από ρωσικό όμιλο πριν από τρία χρόνια, έκταση περίπου 1.000 στρεμμάτων θα παραχωρηθεί για επιχειρηματική-τουριστική εκμετάλλευση! Ρωσικός επιχειρηματικός όμιλος θα χτίσει σε υψόμετρο 1.500 μέτρων, στη θέση Γελαδαριές, ένα υπερπολυτελές παραθεριστικό θέρετρο πολλαπλών δράσεων.

Τώρα όμως το σχέδιο φαίνεται να βρίσκεται ένα βήμα πριν την υλοποίησή του, καθώς η δημιουργία μυθολογικού πάρκου στον Όλυμπο χαρακτηρίζεται «έργο-σημαία» για την περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ ανάλογες προτάσεις γίνονται και στους αρμοδίους στο πλαίσιο του διαλόγου για το νέο θεσμικό πλαίσιο προστασίας για το «βουνό των θεών», που ετοίμασε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι επενδυτές από τη Ρωσία χαρακτηρίζουν τον Όλυμπο έκταση-φιλέτο για την κατασκευή εγκαταστάσεων που θα προσελκύουν υψηλού επιπέδου τουρισμό από ολόκληρο τον κόσμο.

Πάλι καλά που η χώρα μας διαθέτει υπέροχο φυσικό πλούτο και έχει τη δυνατότητα να προσελκύει επενδύσεις! Γιατί αν περιμέναμε οργανωμένο σχέδιο από τα τζιμάνια της κυβέρνησης… καήκαμε!