Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή 19 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ζητούν άμεση σύγκληση του ΚΤΕ Μακεδονίας-Θράκης.


Σκληρή κριτική σε Χρυσοχοΐδη, κατά της κατάργησης και ο Χάρης Καστανίδης.Επιστολή, με την οποία ζητούν να συγκληθεί άμεσα ο ... Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας Μακεδονίας-Θράκης, όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις για την ακριβή μορφή που θα πρέπει να έχει η κυβερνητική δομή με έδρα τη Θεσσαλονίκη, απέστειλαν στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Έξαρχο 19 βουλευτές του Κινήματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία της Κυριακής», οι εν λόγω βουλευτές εμφανίζονται ιδιαιτέρως ενοχλημένοι από τους χειρισμούς του υπουργού Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ανακοίνωσε την κατάργηση της γενικής γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης, «επικαλούμενος λόγους οικονομίας(;), μηδενίζοντας το έργο της ΓΓΜΘ και λοιδορώντας συλλήβδην τους εργαζόμενους, λέγοντας ότι ‘έχουμε 110 υπαλλήλους στη γενική γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, η οποία δεν είχε καμία αρμοδιότητα επί δέκα χρόνια και οι λαϊκιστές και υποκριτές θέλουν να τη διατηρήσουμε σε λειτουργία’».

Μάλιστα, επισημαίνουν πως «για ακόμη μία φορά εμείς οι ‘λαϊκιστές και υποκριτές θα κληθούμε να στηρίξουμε με την ψήφο μας μία απόφαση υπουργού για την οποία δεν είχαμε την παραμικρή ενημέρωση. Γι’ αυτό», τονίζουν, «ζητάμε την άμεση σύγκληση του ΚΤΕ Μακεδονίας-Θράκης για τη διεξοδική συζήτηση του θέματος αυτού αλλά και της αναπτυξιακής ταυτότητας της Βόρειας Ελλάδας».

Στην επιστολή τους οι βουλευτές αναφέρουν πως αρκετοί εξ αυτών διαφωνούσαν και με την αρχική απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου για τη μετατροπή του υπουργείου σε γενική γραμματεία, ενώ υπογραμμίζουν ότι παρά τη φθίνουσα πορεία «στη γενική γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης συνέχισε να λειτουργεί η διεύθυνση Περιβάλλοντος και Υποδομών, που εδώ και 25 χρόνια έχει να επιδείξει σημαντική δουλειά».

Την επιστολή συνυπογράφουν οι βουλευτές: Χρ. Αράπογλου, Αλ. Αθανασιάδης, Γ. Αρβανιτίδης, Γ. Βλαττής, Β. Γερανίδης, Β. Γιουματζίδης, Σ. Εμινίδης, Ε. Καϊλή, Στ. Κουτμερίδης, Αρ. Λαφαζάνης, Μ. Μίχου, Γ. Ντόλιος, Δ. Παπουτσής, Θ. Παραστατίδης, Ο. Ρενταρή-Τέντε, Β. Τεκτονίδου, Μ. Τζελέπης, Αγγ. Τόλκας και Γ. Φραγκίδης.

«Όχι» και από Καστανίδη

Κατά της κατάργηση της γενικής γραμματείας Μακεδονίας - Θράκης τάσσεται και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης, ο οποίος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Μακεδονία», υπογραμμίζει πως «Η γενική γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης πρέπει να διατηρηθεί, όχι όμως ως ένας άχρηστος οργανισμός, όπως είναι σήμερα, αλλά αφού πρώτα ενισχυθεί με νέες αρμοδιότητες που ανήκουν στο σκληρό πυρήνα του κράτους, όπως είναι η διαχείριση των πολιτικών για τις μειονότητες και η εποπτεία των μεγάλων οργανισμών της Θεσσαλονίκης».