Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Γ.Φαρμάκης: Δύσκολες οι εποχές, δεν μας λείπει όμως το χαμόγελο και η αισιοδοξία!


Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ

«Είμαστε ένας δήμος με πολλά πλεονεκτήματα αλλά και πολλά προβλήματα που είναι λίγο – πολύ γνωστά. Παλεύουμε σε καθημερινή βάση τόσο για την καθημερινότητα όσο και για την προοπτική του δήμου. Είμαστε σε δύσκολες εποχές, όμως το χαμόγελο και η αισιοδοξία δεν παύει να είναι στα χείλη μας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, από τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, ο αναπληρωτής δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του υποβλήθηκε από δημοσιογράφους οι οποίοι επισκέφθηκαν την περιοχή, στο πλαίσιο επίσκεψης των τριών δήμων του Ν.Πιερίας.

Η παρουσία δημοσιογράφων από εφημερίδες και περιοδικά, από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς καθώς και από ιστοσελίδες και blogs, από διάφορα μέρη της χώρας, οφείλεται σε πρόγραμμα επίσκεψης που οργάνωσε το επιμελητήριο Πιερίας στο πλαίσιο ανάδειξης σημαντικών περιοχών του νομού και εσωτερικής τουριστικής προβολής.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

Η επίσκεψη στη Νότια Πιερία έγινε, βασικά, το Σάββατο με πρώτο σταθμό το Δίον και με ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο.

Στο πρόγραμμα υπήρχε ξενάγηση στο Λιτόχωρο και γνωριμία με τον Όλυμπο (διαδρομή μέχρι το καταφύγιο του «Σταυρού» και στον παραδοσιακό οικισμό του Παλιού Παντελεήμονα), επίσκεψη στους Μύλους – Φαράγγι Ενιπέα καθώς επίσης και επίσκεψη στο κέντρο του Λιτοχώρου και στο ναυτικό μουσείο.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος υπήρχε και επίσκεψη στην παραλία Λεπτοκαρυάς και Σκοτίνας, στο κάστρο Πλαταμώνα και στην παραλία Πλαταμώνα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ.ΦΑΡΜΑΚΗ

Κατά τη διάρκεια που οι δημοσιογράφοι βρίσκονταν στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, ζήτησαν δηλώσεις από τον αναπληρωτή δήμαρχο Γιώργο Φαρμάκη καθώς και από την αντιδήμαρχο πολιτισμού και παιδείας Μαρία Τσιμήτρη.

«Να σας καλωσορίσω στον τόπο μας, να σας καλωσορίσω εδώ στο Δίον, στην ιερή πόλη των αρχαίων Μακεδόνων», είπε ο κ. Φαρμάκης απευθυνόμενος στους επισκέπτες δημοσιογράφους οι οποίοι στη συνέχεια υπέβαλαν δύο ερωτήσεις, ως εξής:

Δημοσιογράφος: Εν συντομία, πέστε μας ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του δήμου σας;

Γ.Φαρμάκης: «Ο δήμος Δίου-Ολύμπου βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νομού Πιερίας. Είναι ένας δήμος με μια ισόρροπη ανάπτυξη, θα ‘λεγα, αφού είναι και τουριστικός ενώ ταυτόχρονα έχει και σημαντική πρωτογενή παραγωγή.

Προήλθε από τη συνένωση των τριών πρ. δήμων Δίου, Λιτοχώρου και Ανατολικού Ολύμπου, η έδρα του νέου δήμου είναι το Λιτόχωρο ενώ η ιστορική έδρα του δήμου μας είναι το Δίον.

Είμαστε ένας δήμος με πολλά πλεονεκτήματα αλλά και πολλά προβλήματα που είναι λίγο – πολύ γνωστά. Παλεύουμε σε καθημερινή βάση τόσο για την καθημερινότητα όσο και για την προοπτική του δήμου. Είμαστε σε δύσκολες εποχές, όμως το χαμόγελο και η αισιοδοξία δεν παύει να είναι στα χείλη μας».

Δημοσιογράφος: Βρισκόμαστε σ’ έναν τόπο που έχει χαρακτηριστεί ιερός. Από τους τουρίστες τι περιμένετε φέτος και γιατί αξίζει να έρθουν εδώ;

Γ.Φαρμάκης: «Αξίζει να έρχονται στον τόπο μας τουρίστες. Αξίζει, διότι έχουμε αρχαιότητες που είναι πάρα πολύ γνωστές σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουμε όμως και το μυθικό βουνό των θεών, τον Όλυμπο. Έχουμε βέβαια και αξιόλογες παραλίες οι οποίες το καλοκαίρι σφύζουν από ζωή.

Επίσης, εντός των ορίων του δήμου μας υπάρχει γενικότερα και μεγάλη κίνηση, τουριστική και εμπορική. Υπάρχουν εδώ και σπουδαίες τουριστικές μονάδες. Θα έλεγα ότι ο δήμος Δίου-Ολύμπου είναι περιοχή που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από επώνυμες τουριστικές περιοχές».

Οι επισκέπτες δημοσιογράφοι έθεσαν ερωτήσεις και στην αντιδήμαρχο παιδείας και πολιτισμού, Μαρία Τσιμήτρη, σχετικά με θέματα πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, η κ. Τσιμήτρη αναφέρθηκε σε μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο Δίον, όπως είναι το φεστιβάλ Ολύμπου, αναφέρθηκε όμως και στη νέα προσπάθεια που γίνεται με τη συγκρότηση δικτύου αρχαιολογικών περιοχών Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία συμμετέχει και ο δήμος Δίου-Ολύμπου.