Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Αν βάλουμε όλοι πλάτη θα βγούμε από την κρίση...



εξέφρασε για άλλη μία φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα στο Προεδρικό Μέγαρο.
Παπούλιας: Αν βάλουμε όλοι πλάτη θα βγούμε από την κρίση

Από...

την πλευρά του ο κ. Δήμας ευχήθηκε να ορθοποδήσει η Ελλάδα φέτος «ώστε να μπορέσουμε να βγούμε από αυτήν την κρίση για να δει και ο ελληνικός λαός ξανά χαμόγελο στα χείλη του» .

Παράλληλα, ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για τις τρέχουσες εξελίξεις στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

Ειδικά για τις πρόσφατες δηλώσεις Γιλμάζ, που προκάλεσαν αίσθηση ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι αναμένεται η απάντηση της τουρκικής πλευράς στα διαβήματα, που έκανε η ελληνική πλευρά, τονίζοντας ότι πρόκειται για ευαίσθητο θέμα και πρόσθεσε: «Εμείς θέλουμε καλές, εξαιρετικές σχέσεις με τη γείτονα Τουρκία, αλλά αυτού του είδους οι πράξεις, όποτε και αν έγιναν, αναμφίβολα, εάν δεν διαλευκανθούν, δηλητηριάζουν το κλίμα».

Ο κ. Δήμας ενημέρωσε, επίσης, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η Αθήνα σχετικά με την προώθηση της συνεργασίας και των ενταξιακών προσπαθειών των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και μία συνάντηση που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη τον Φεβρουάριο.

«Δεν δικαιούμεθα να μην κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να επιτύχει αυτή η κυβέρνηση, στην οποία ο ελληνικός λαός έχει στηρίξει τις ελπίδες του», δήλωσε ο κ. Δήμας ερωτηθείς σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις στήριξης του κ. Παπούλια στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Ο υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει την κοινοβουλευτική στήριξη 250 και πλέον βουλευτών και μεγάλη κοινωνική αποδοχή, ευχόμενος «το 2012 να είναι καλύτερο από το 2011 και να μπουν οι βάσεις για να μπορέσει η πατρίδα μας να γυρίσει στην ανάπτυξη, στην ανάκαμψη, σε περισσότερες θέσεις εργασίας, στον περιορισμό της ανεργίας».

Σε ότι αφορά στην παρέμβασης της Μόσχας στην υπόθεση Εφραίμ ο υπουργός Εξωτερικών σχολίασε ότι "ο ελληνικός λαός είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στα θέματα ορθοδοξίας, αλλά αναμφίβολα το θέμα αυτό το οποίο έχει ανακύψει δεν είναι της αρμοδιότητος του Υπουργείου Εξωτερικών"...