Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΓΣΕΕ,ΓΣΕΒΕΕ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ……


«Χωρίς τη συμφωνία με την τρόικα και την παρεπόμενη χρηματοδότηση, η Ελλάδα τον Μάρτιο αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο άτακτης χρεοκοπίας. Επομένως από τις πράξεις και τις αποφάσεις μας, κατά τις επόμενες εβδομάδες, θα κριθούν τα πάντα» υπογράμμισε ο κ. Παπαδήμος, μετά τις συναντήσεις που είχε με κοινωνικούς εταίρους. Απηύθυνε έκκληση να προχωρήσουν οι εταίροι και να ολοκληρώσουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τις διαπραγματεύσεις για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Ο πρωθυπουργός κάλεσε όλες τις πλευρές να άρθουν στο ύψος των περιστάσεων σημειώνοντας: «Δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε. Δεν μπορούμε να ξεκινάμε το διάλογο από τη βάση δεδομένων και αμετακίνητων κεκτημένων, διότι αύριο κινδυνεύουμε να μην έχουμε τίποτα. Εάν δεν κάνουμε τις αναγκαίες προσαρμογές, είναι δεδομένο ότι δεν μπορούμε να αναμένουμε ότι τα άλλα κράτη της ΕΕ και οι διεθνείς οργανισμοί θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν μια χώρα που δεν προσαρμόζεται στην πραγματικότητα και δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματά της. Εάν αυτό συμβεί, εάν η χρηματοδότηση των εταίρων μας διακοπεί, τότε οι επιπτώσεις θα είναι πραγματικά τραγικές για τα εισοδήματα των εργαζομένων, και η ανεργία θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο».
ΓΣΣΕ
Η ΓΣΕΕ δεν πρόκειται να δεχθεί καμία αλλαγή της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σχετικά με τον κατώτατο μισθό, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος,τονίζοντας ότι δεν δίνεται συναίνεση σε κανένα από τα ζητήματα που θέτει η τρόικα.
ΣΕΒ
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ απηύθυνε πρόσκληση προς τους κοινωνικούς εταίρους (ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ) για συνάντηση τη Δευτέρα, με στόχο «τη διαμόρφωση κοινών θέσεων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης»
ΓΣΕΒΕΕ
Ψευτοδίλημμα, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, το ζήτημα της απελευθέρωσης του κατώτατου μισθού, το οποίο θέτει η τρόικα. Σημείωσε δε ότι ο πρωθυπουργός δεν έθεσε θέμα νομοθετικής ρύθμισης για κατάργηση του κατώτατου μισθού.