Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Βόμβα στα θεμέλια του δήμου Θεσσαλονίκης!


alt

Παραιτήθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρίας «Θεσσαλονίκη 2012» (που είναι η μετεξέλιξη της εταιρίας «Μητροπολιτική Θεσσαλονίκης»), στην οποία η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης είχε αναθέσει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.

Από τον Ιανουάριο του 2011, μέχρι σήμερα η διοίκηση του Δήμου αδράνησε, με αποτέλεσμα να μην γίνουν εγκαίρως οι απαραίτητες ενέργειες προς το Ελεγκτικό Συνέδριο και να διαπιστωθεί πια κυριολεκτικά στο «παρά πέντε», λίγες ημέρες πριν εκπνεύσει το 2011, ότι τα χρήματα που επρόκειτο να δαπανήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τον εορτασμό δεν μπορούν τελικά να δοθούν για τον σκοπό αυτό στην εταιρία «Θεσσαλονίκη 2012», γιατί δεν υπήρξε αποδοχή του σχετικού αιτήματος από την αρμόδια Πάρεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αυτός ήταν και ο λόγος που οδήγησε τα μέλη του Δ.Σ. της παραπάνω εταιρίας, που είναι συμπολίτες μας που ανέλαβαν εθελοντικά αυτή την αποστολή, στην παραίτηση, μετά από αναμονή τεσσάρων ολόκληρων μηνών, γιατί, όπως διαπίστωσαν, κατέστη αδύνατη η υλοποίηση του έργου τους χωρίς τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους.

Η Θεσσαλονίκη χάνει μία μοναδική ευκαιρία να τονίσει την παρουσία της ως μία σύγχρονη ευρωπαϊκή μεγαλούπολη με τη νεολαία της, τα πανεπιστήμιά της, τον επιχειρηματικό και επιστημονικό κόσμο της, τον πολιτισμό, την ιστορία της. Να στείλει το μήνυμα των εκατό χρόνων ελεύθερου βίου της προς κάθε κατεύθυνση, στο πανελλήνιο, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Επίθεση από Γκιουλέκα

Η παράταξη του Κ.Γκιουλέκα, καταγγέλλει τον Γιάννη Μπουτάρη στους Θεσσαλονικείς και ζητά τη σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με σκοπό την ενημέρωση όλων, μέσω του Σώματος, για τις πρωτοφανείς αυτές διαστάσεις που πήρε το θέμα. "Για τη μοναδική ολιγωρία που επέδειξαν ο Δήμαρχος και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, μια στάση που τίναξε στον αέρα μια επέτειο – σταθμό και ντροπιάζει τελικά την ιστορική μας πόλη. Ζητούμε εξηγήσεις, όπως ζητούμε και τις παραιτήσεις των αρμόδιων Αντιδημάρχων που είχαν αναλάβει να ασχοληθούν με τον προγραμματισμό του εορτασμού".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Τι λέει η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης για τις παραιτήσεις των μελών του «Θεσσαλονίκη 2012»