Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ.

ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΙ ΓΙΑΠΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ.

Πως σήμερα το πολιτικό σύστημα ζητά εκλογές και το εσωτερικό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, οι δελφίνοι δεν σταματούν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και ζητούν εσωκομματικές διαδικασίες για την ανατροπή του προέδρου τους, όπως πέτυχαν και την ανατροπή του από την πρωθυπουργία.

Άραγε λοιπόν σήμερα η Ιρλανδία, η Ισπανία συζητούν με την κοινωνία την διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος για το νέο σύμφωνο σταθερότητας, τα σάπια Ελληνικά μανιτάρια της Ελληνικής οικονομίας και οι διακεκριμένοι οικονομολόγοι που εμφανιζόντουσαν σαν<μαϊντανοί> στις τηλεοράσεις, αλλά με μαραμένες ιδέες, που είναι σήμερα να μας πουν τις προτάσεις τους και να μας πουν πως θα βγει η χώρα από το αδιέξοδο;

Τελικά γιατί οι οικονομολόγοι μας λένε ότι οι Ευρωπαίοι μας έχουν ανάγκη και αυτό έχει γίνει και εθνικό <σλόγκαν>.

Γιατί σήμερα δεν προβλέπουν ότι είμαστε σε μια συμφωνία γύρω στο 66%-70% κούρεμα με σκληρή διαπραγμάτευση όσο αναφορά το επιτόκιο και αν συνεχιστούν οι εκβιασμοί και πάμε σε κούρεμα 80% θα έχουμε πιστοληπτικό γεγονός και θα υπάρξει ντόμινο ή Σπιναλόγκα.

Ας ξυπνήσει λοιπόν η αριστερά, ας ξυπνήσουν οι άνθρωποι που πιστεύουν στις δημοκρατίες και ας μάθουν να ενεργοποιούν πάντα τα δημοψήφισμα,γιατί σε δύσκολους καιρούς είναι οι πιο ισχυρές φωνές σε όλα τα οικονομικά συστήματα.

Το πολιτικό σύστημα λοιπόν, με τις προτάσεις του για εκλογές, για εσωκομματικές διαδικασίες τι επιδιώκει; Ή τελικά δεν ήταν προτάσεις δικές του, αλλά ήταν της διαπλοκής, η οποία στο τέλος θα πνιγεί με σκοινί. Το λυσσασμένο σύστημα της διαπλοκής χρησιμοποιώντας ακόμα και κομμάτια της δικαιοσύνης προσπαθεί να κατασπαράξει τον Παπανδρέου. Ε όχι κύριοι δεν σας φταίει η δημοκρατία του Παπανδρέου, σας φταίει η ανικανότητα σας και οι κακοί σας εργοδότες που έχουν κάνει το κράτος λάφυρο τους.Το πρόβλημα δεν είναι ο Παπανδρέου που με τις προτάσεις του έσωσε την Ευρώπη.

Την χώρα μπορούμε να την σώσουμε και να την οχυρώσουμε θεσμικά με δημοκρατικά δημοψηφίσματα, που στην αρχαιότητα αυτό λεγόταν άμεση δημοκρατία.

Από τον Αλέξανδρο Κασναφέρη

Καθηγητή του Mit