Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Τριήμερο Σεμινάριο «Δώστε ζωή στη ζωή σας»

Τα εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ και το Ελληνικό Ινστιτούτο Νέας Ζωής συνδιοργανώνουν τριήμερο σεμινάριο με τίτλο «Δώστε ζωή στη ζωή σας». Το πρόγραμμα των σεμιναρίων που θα διεξαχθούν στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ», έχει ως εξής:

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00 / θέμα: Διατροφή / Τίτλος « Θάνατος στην Κουζίνα». Θα γίνει αναφορά όχι μόνο στο ποια είναι η «σωστή» διατροφή αλλά και στο γιατί τρώμε, πώς τρώμε, πότε και με ποιο κίνητρο εντρυφούμε σε μια βασική αναγκαιότητα ζωής που σε πολλούς όχι μόνο έχει γίνει πιεστική πράξη αλλά καταναγκασμός ύπαρξης.

Σαββάτο 18 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00 / θέμα: Θηλασμός / Τίτλος « Μάνα εκ του Μαστού». Θα γίνει λόγος για το θηλασμό, γιατί και με ποιες συνιστώσες αυτός αποτελεί επιταγή και κλήρωση ζωής για το παιδί που έρχεται στον κόσμο. Έρευνες φανερώνουν ότι σε πειραματικό επίπεδο, τα θηλαστικά που λαμβάνουν το δώρο ζωής από τις μητέρες μπορούν να αντιμετωπίσουν το μελλοντικό στρες καλύτερα και αποδοτικότερα!

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00 / θέμα: Άθληση / Τίτλος « Τρέξτε για να σωθείτε». Αν μόνο καταλαβαίναμε και παράλληλα νιώθαμε τη δυναμική της ομορφιάς στην άσκηση, θα είχαμε σήμερα άλλα αποτελέσματα! Η αντίσταση πάντα δημιουργεί Δύναμη και ο λόγος που σήμερα είμαστε «αδύναμοι» , «μαλθακοί» και «σαρκοπενείς», ψυχή τε και σώματι είναι και από την απουσία της άσκησης.

Σε αυτά τα σεμινάρια ο Δρ. Κωνσταντίνος Μουρούτης επιθυμεί να αποσαφηνίσει και να διευθετήσει ΠΩΣ, ΠΟΤΕ, και ΓΙΑΤΙ αποτελεί επιταγή και αναγκαιότητα ζωής η εντρύφηση σε βασικές νομοτέλειες ζωής που αναπόφευκτα θα μας πριμοδοτήσουν με ευεξία, ευτυχία, ειρήνη, ευδοκίμηση , πραότητα και ανείπωτη ζέση και πάθος για Ζωή!

Σε όσους παρακολουθήσουν το 3ημερο θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης από το ΕΙΝΖ (Ελληνικό Ινστιτούτο Νέας Ζωής)