Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ – ΑΛΛΑΓΕΣ


Αγαπητοί συμπολίτες.

Θεωρώ ότι ο λαός πρέπει να μιλήσει και οι πολιτικοί να πράξουν ανάλογα με τη θέλησή του, να προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, να τολμήσουν να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές.

Το μνημόνιο, το οποίο χρησιμοποιούν οι υποτακτικοί ηγεμόνες της Ευρώπης σαν “Δούρειο Ίππο“ της κοινωνικής κατεδάφισης και οικονομικής εξαθλίωσης κατ΄εντολήν των Κροίσων των αγορών, δεν πρέπει και δεν μπορεί α αποτελέσει άλλοθι των πολιτικών μας για έναν αποκλειστικά μονεταριστικό δρόμο λιτότητας, ώστε να ακολουθήσει η ανάπτυξη.

Χρειάζεται υπέρβαση, ώστε να γίνουν οι τομές που έχουν επανειλημμένα ειπωθεί στο παρελθόν,

χωρίς υπερβολές, με σύνεση και κοινωνική εξισορρόπηση, πολλά απ΄αυτά που παραδέχονταν και δεν έπραξαν οι εκάστοτε πολιτικοί ιθύνοντες.

Το μνημόνιο δεν είναι αυτοσκοπός, ούτε πυξίδα, ούτε πολιτικό θέσφατο, αλλά ας αποτελέσει το σήμα για μια νέα πορεία Αλλαγής προς το καλύτερο.

Χαιρετίζω την αναθεωρημένη σκέψη του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ απέναντι στα σχέδια των Τροϊκανών, τη νέα του στάση.

Παρακολουθώ με επιφυλακτικότητα λόγω της θέσης του τον κ. Σαμαρά και θέλω να πιστεύω ότι η στάση του τελευταία αποτελεί πρόσκαιρη επιλογή συνθηκολογημένης τακτικής και όχι νέας πάγιας στρατηγικής απόφασης, αυτό θα φανεί άμεσα την επομένη της προκήρυξης των εκλογών, οπότε θα απελευθερωθεί από το βραχνά και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου, θα αποκαλύψει την πολιτική του ατζέντα.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ με τον ανίκανο Γ. Παπανδρέου και τον επίδοξο διάδοχο Βενιζέλο, τον ολετήρα και οδοστρωτήρα της κοινωνίας απέτυχε παταγωδώς, κατέρρευσε, έπαθε ΣΟΚ και οδηγείται σε διάλυση. Είναι αναξιόπιστο. Επί πλέον επισύρει την κατακραυγή της κοινωνίας και θα λογοδοτήσει στο λαό. Προσπαθεί ανεπιτυχώς να συμπαρασύρει τους

αλλόφυλους στο γκρεμό με τεχνητές συγκυβερνήσεις και άλλα πολιτικά τερτίπια καθώς και με τη βοήθεια μπαμπούλων του εξωτερικού.

Τελικά το διακύβευμα, ο στόχος των εκλογών για το λαό παραμένει διαχρονικά και ιδιαίτερα τώρα ο ίδιος. Δηλαδή κοινωνική δικαιοσύνη με καίριο κτύπημα των άδικων και προνομίων, άρση και αποκατάσταση των ανισοτήτων. Κοντολογίς φιλόδοξοι πολιτικοί άνδρες μη γίνεστε σκυφτούληδες και κρυφτούληδες της κρίσης των Κροίσων, ώστε να ξεφύγετε από τα ουσιαστικά προβλήματα του λαού´ κύριοι μπροστά θα πάμε και όχι στο μεσαίωνα, το ποτάμι της προόδου δεν γυρίζει πίσω. Θα εισπράξετε τα επίχαιρα και τα επίχειρα των λόγων και των πράξεών σας.

Κατερίνη 19 Φεβ. 2012

ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ