Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Εμπορικοί ακόλουθοι Πρεσβειών επισκέπτονται το Επιμελητήριο Πιερίας

Στους στόχους του διημέρου και η τουριστική προβολή της Πιερίας

Με στόχο τη στήριξη της εξωστρέφειας των Πιερικών επιχειρήσεων αλλά και την τουριστική προβολή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, το Επιμελητήριο Πιερίας φιλοξενεί πέντε εμπορικούς ακολούθους του Υπουργείου Εξωτερικών, στις 7 και 8 Μαρτίου. Συγκεκριμένα, οι Έλληνες εμπορικοί ακόλουθοι με εμπειρία από τις Πρεσβείες της Ρωσίας, Πολωνίας, Ιταλίας, των Σκοπίων και της Ρουμανίας θα επισκεφθούν την Πιερία για ένα διήμερο ως προσκεκλημένοι του Επιμελητηρίου Πιερίας. Στο πλαίσιο του διημέρου, οι εμπορικοί ακόλουθοι θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες για τις αγορές των χωρών που εκπροσωπούν, τις δυνατότητες αλλά κυρίως τα «μυστικά» για την είσοδο των πιερικών επιχειρήσεων σε αυτές.

Οι εμπορικοί ακόλουθοι που θα συμμετέχουν στη δράση αυτή είναι:

  1. Ρωσία: ο κ. Ιωάννης Μάρκος, Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄
  2. Πολωνία: ο κ. Θεόδωρος Ξυπολιάς, Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄
  3. Ιταλία: ο κ. Εμμανουήλ Στάντζος, Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄
  4. Σκόπια (FYROM): ο κ. Αθανάσιος Μακρανδρέου, Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄
  5. Ρουμανία: η κα Βάσω Κουσκούτη, Γραμματέας ΟΕΥ Α΄

Σημειώνεται, ότι η κεντρική εκδήλωση ενημέρωσης – πληροφόρησης των επιχειρηματιών θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης 7 Μαρτίου, στις 7μ.μ., στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας.

Τη σπουδαιότητα του γεγονότος τόνισε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου σημειώνοντας: «η εξωστρέφεια των Πιερικών επιχειρήσεων είναι το μεγάλο ζητούμενο στην εποχή μας. Δεν αρκεί να έχουμε μόνον ανταγωνιστικά προϊόντα. Χρειάζεται να έχουμε στοχευμένη και αποτελεσματική διείσδυση σε ξένες αγορές. Η Ρωσία, η Πολωνία, η Ιταλία, τα Σκόπια και η Ρουμανία είναι χώρες όπου υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη εμπορικών συναλλαγών. Στο πλαίσιο αυτό, το Επιμελητήριο Πιερίας απηύθυνε πρόσκληση στους αντίστοιχους εμπορικούς ακολούθους ώστε να έχει ο κάθε ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας του τόπου μας τη δυνατότητα να ενημερωθεί άμεσα και έγκυρα για τις συνθήκες του εμπορίου στη χώρα όπου ενδιαφέρεται να επεκταθεί εμπορικά. Επιπλέον, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να αναδείξουμε τουριστικά την περιοχή μας σε ανθρώπους που εκπροσωπούν τη χώρα μας στο εξωτερικό».