Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Στο κ. Ράιχενμπαχ θα απευθύνεται πλέον ο δήμαρχος Κατερίνης για ζητήματα του Δήμου;

Γιατί όχι στην Μέρκελ και τον Σαρκοζί κ. Χιονίδη;

«Είμαι βέβαιος ότι αν ένα τέτοιο γράμμα φτάσει στα χέρια του κ. Ράιχενμπαχ πλέον, νομίζω ότι θα καταλάβει ποιός είναι ο συνετός εταίρος πάνω στον οποίο πρέπει να κερδίσουμε για την κρίση».

Έτσι απαντά σε ερώτηση των δημοσιογράφων της ΕΤ1 ο κ. Χιονίδης, όπως μπορεί κανείς να παρακολουθήσει την σχετική συνέντευξη από το site του Δήμου Κατερίνης.

Το θέμα αφορά την πρόταση του κ. Χιονίδη να αναλάβει η Τοπική Αυτοδιοίκηση την Εργατική Εστία και τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, φορείς που καταργεί το μνημόνιο 2.

Θα περιμέναμε από έναν εκπρόσωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να καταγγείλει την μείωση των πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση που προβλέπει το μνημόνιο 2, την μείωση των θέσεων για συμβάσεις ορισμένου χρόνου( κύρια καθαριότητας), την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΚ, της καθαριότητας και της Πολεοδομίας,την απόλυση εργαζομένων, όπως ρητά προβλέπονται από το μνημόνιο 2. Και γιατί όχι τις περικοπές στις αποδοχές, στην υγεία, στη κοινωνική πρόνοια, την δέσμευση των δημοσίων εσόδων για την πληρωμή του χρέους,τον περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας.

Και φυσικά να καταγγείλει την κατάργηση του ΟΕΚ και της Ε.Ε.

Αντί όλων αυτών εμφανίζεται να απευθύνεται εμμέσως προς τον επικεφαλής της ειδικής Ομάδας Δράσης της Ε.Ε. τον Χορστ Ράιχενμπαχ, με το επιχείρημα ότι η Τ. Α. είναι πιο συνετός εταίρος για να κερδίσουμε για την κρίση.

Από την μια δηλαδή ο Δήμος, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και από την άλλη ο Ράιχενμπαχ.

Λες και αυτό το κράτος δεν έχει εκλεγμένη κυβέρνηση, ο λαός δεν είναι κυρίαρχος, δεν έχουμε Εθνική Ανεξαρτησία, αλλά θα έρθει κάποιος Ράιχενμπαχ να μας λύσει τα προβλήματα. Και αυτό δια στόματος δημάρχου, εκπροσώπου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,του ενός πυλώνα της δημοκρατίας.

Λες και η κατάργηση του ΟΕΚ και της Ε.Ε. έγιναν για λόγους κακής διαχείρισης και ο ίδιος εμφανίζεται ότι θα είναι συνετός εταίρος η Τ. Α. με τον Ράιχενμπαχ.

Αντί να διαμαρτυρηθεί προς την κυβέρνηση και τους ομογάλακτους του, που τώρα συγκυβερνούν,για το πετσόκομα των πόρων και των αρμοδιοτήτων που προβλέπει το μνημόνιο 2 για την Τ. Α., εμφανίζεται να δικαιολογεί την κατάργηση του ΟΕΚ και της Ε.Ε. από το Δημόσιο ζητώντας να έρθουν στην Τ. Α.αυτοί οι φορείς. Και αυτό όχι με αίτημα προς την κυβέρνηση, το έφερε λέει στα συλλογικά όργανα των ΟΤΑ, όχι έστω να το διεκδικήσει από την κυβέρνηση, αλλά με γράμμα στους υπαλλήλους - τοποτηρητές της Τρόικα.

Πολλές φορές και πρόσφατα καταγγέλθηκε ότι πολλές προτάσεις - αποφάσεις της Τρόικας είχαν επεξεργαστεί και προταθεί από Έλληνες προθύμους.

Καταγγέλλουμε αυτή την αντίληψη όπως διατυπώθηκε από τον κ. Χιονίδη.

Καλούμε τους δημότες του Δήμου Κατερίνης να απαιτήσουν από την Δημοτική Αρχή και τον δήμαρχο κ. Χιονίδη τον σεβασμό στα προβλήματα των δημοτών της Κατερίνης,να κατανοήσουν ότι οι δημότες μας δεν δέχονται να μας κυβερνάει και να αποφασίζει για μας καμία Τρόικα και κανένας Ράιχενμπαχ, πόσο μάλλον με πρόσκλησή μας, τους καλούμε να διεκδικήσουν αγωνιστικά τους θεσμοθετημένους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να παλέψουν να μην ιδιωτικοποιηθεί καμία υπηρεσία του Δήμου μας, να μην γίνου απολύσεις εργαζομένων..


Πρωτοβουλία Πολιτών

για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης