Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Περίσσεψαν τα παχιά λόγια από τον Δήμο της Κατερίνης

Περίσσεψαν πάλι τα λόγια τα μεγάλα δια στόματος του κ. Χιονίδη σε σχέση με τις πρόσφατες χιονοπτώσεις και την προετοιμασία που δήθεν έδειξε ο Δήμος Κατερίνης.

Χιονοπτώσεις οι οποίες είχαν απόλυτα προβλεφθεί και ανακοινωθεί από την Μετρολογική Υπηρεσία, χιονοπτώσεις για τις οποίες υπήρχε και ανακοίνωση του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κατερίνης με οδηγίες προς τους δημότες και με την διαβεβαίωση ότι ο μηχανισμός του Δήμου ότι ήταν σε απόλυτα ετοιμότητα.

Κι όμως.Από τις 19:30 της Τετάρτης ήταν δύσκολη η μετακίνηση μέσα στην πόλη της Κατερίνης και μιλάμε για δρόμους όπως μπροστά από την ΕΚΑΒΗ, Σβορώνου, Μιαούλη και φυσικά Νικολάου Πλαστήρα, και άλλοι βασικοί δρόμοι της Κατερίνης ενώ ο δρόμος προς το Νοσοκομείο άνοιξε το μεσημέρι της Πέμπτης. Και αν ο δρόμος προς το Νοσοκομείο ήταν αρμοδιότητας της Περιφέρειας γιατί άραγε ήταν κλειστός ο δρόμος προς το ΙΚΑ αρμοδιότητας του Δήμου μας;

Γενική ήταν η κατακραυγή από τους δημότες του Δήμου Κατερίνης και φυσικά από αυτούς των απομακρυσμένων Τοπικών Κοινοτήτων.

Αντιλαμβανόμαστε ότι τα οικονομικά των Δήμων είναι πενιχρά, η έλλειψη συντονισμού μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου εύλογη λόγω πρώτης εφαρμογής του Καλλικράτη, αυτό όμως που δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε είναι η αποσιώπηση των λαθών, η αποφυγής ανάληψης των ευθυνών και η επίρριψη ευθυνών στους άλλους, τα μεγάλα λόγια εκ μέρους του δημάρχου, η απόκρυψη εν τέλει του μεγέθους του προβλήματος.

Οι δημότες δικαιούνται να έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες όπως το Νοσοκομείο, το ΙΚΑ κλπ, χωρίς να οφείλουν να γνωρίζουν τίνος είναι αρμοδιότητα,αρκεί οι υπηρεσίες στα πλαίσια ενός κεντρικού σχεδιασμού να μπορούν να συντονίζονται, , οι βασικοί οδικοί άξονες θα πρέπει να είναι ανοικτοί , ενώ θα έπρεπε να δοθούν και οδηγίες στους δημότες για τον καθαρισμό των πεζοδρομίων.

Δεν μπορεί κάθε φορά η Δημοτική Αρχή να κρύβεται πίσω από την υπερπροσπάθεια του προσωπικού του Δήμου αλλά και από τις υπερβολές δεδομένου ότι τριτεύοντες και προσπελάσιμοι οδοί καθαρίστηκαν δύο φορές σε διάστημα δύο ωρών την Παρασκευή το απόγευμα, όταν πλέον η χιονόπτωση είχε σταματήσει.

Περιμένουμε από την Περιφέρεια αλλά και τον Δήμο Κατερίνης να υπάρχει πλήρης ενημέρωση για την δραστηριότητα τους κατά τις ημέρες των χιονοπτώσεων, να απαντηθεί το ερώτημα αν δόθηκε από αυτούς βοήθεια στην ΑΙΓΑΙΟΝ Α.Ε. όπως καταγγέλθηκε, να εκτιμήσουμε το επίπεδο ετοιμότητας των υπηρεσιών μας ώστε να ληφθούν και τα σχετικά μέτρα.

Και κάτι ακόμα. Καλύτερη προετοιμασία για τη νέα επιδείνωση του καιρού.

Μέχρι τότε κρείττον σιγάν κ. δήμαρχε.

Πρωτοβουλία Πολιτών

για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης