Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Νίκος Μακρίδης Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας


Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε όπου η ανεργία και οι μειώσεις μισθών και συντάξεων είναι πλέον ένα καθημερινό φαινόμενο, έρχεται η απόφαση της αιρετής (όχι από τους πολίτες) κυβέρνησης Παπαδήμου, με στόχο την εξυγίανση του κράτους, η διακοπή των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας.

Τα συγκεκριμένα αντισυνταγματικά μέτρα αφήνουν “στον δρόμο “ εκατοντάδες εργαζόμενους – οικογένειες. Διακόπτονται οι επιδοτήσεις των στεγαστικών δανείων από τον ΟΕΚ και οι παροχές για Κοινωνικό Τουρισμό και θεατρικά εισιτήρια του ΟΕΕ.

Ο ΟΕΚ και ΟΕΕ διαθέτουν ακίνητη περιουσία αλλά και αρκετά χρήματα στα ταμεία τους από τους χιλιάδες δικαιούχους που έχουν πληρώσει οι ίδιοι με τις εισφορές τους στα ταμεία τους.

Ειδικότερα για τον νομό μας, από τον ΟΕΕ τα τελευταία 2 χρόνια έχουν καταβληθεί σε 187 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις περίπου 6.500.000 ευρώ. Κάθε χρόνο δίνονται περίπου 8.000 εισιτήρια Κοινωνικού Τουρισμού, 1.500 θεατρικά εισιτήρια, 5 οργανωμένες εκδρομές. Κάθε χρόνο πάνω από 30.000 Κοινωνικοί τουρίστες επιλέγουν την Πιερία για τις διακοπές τους . Το πλήγμα για τον τοπικό τουρισμό μας θα είναι τεράστιο.

Εάν όλα τα παραπάνω δεν είναι ένα σχέδιο “εξόντωσης” της Οικονομίας της Ελλάδος από τρίτους, τότε σίγουρα είναι μια λάθος κίνηση από πλευράς κυβέρνησης.

Υπερασπιζόμενος το δικαίωμα στην εργασία, εκφράζω την απόλυτη συμπαράσταση μου προς τους εργαζομένους του ΟΕΚ και ΟΕΕ στον δίκαιο αγώνα τους .