Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Ο Γιάννης Μπουτάρης χαρακτήρισε «κωλόχαρτα» τα ψηφίσματα του δήμου προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Κώστα Γκιουλέκα.



Ο Γιάννης Μπουτάρης χαρακτήρισε «κωλόχαρτα» τα ψηφίσματα του δήμου προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Κώστα Γκιουλέκα.
Τεταμένο κλίμα επικράτησε στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, παρουσία πρώην... συμβασιούχων καθαριότητας του δήμου.

Οι συμβασιούχοι κατέκλυσαν την αίθουσα, φωνάζοντας συνθήματα, ενώ είχαν αναρτήσει και πανό, ζητώντας με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να βεβαιωθεί ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Τα αίματα άναψαν όταν κατά την ομιλία του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε κωλόχαρτα τα ψηφίσματα, που βγάζει ο δήμος, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. «Είχαμε πάρει στο παρελθόν ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για πάγιες και διαρκείς ανάγκες, οι θέσεις όμως είναι πάγιες και διαρκείς και όχι τα άτομα. Δεν είναι ο δήμος αυτός που μπορεί να λύσει το πρόβλημα», δήλωσε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

Από την πλευρά τους, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης επέμειναν πως θα πρέπει να δοθούν στους εργαζόμενους τα έγγραφα που απαιτούνται για να προωθήσουν τα αιτήματά τους μέσω της δικαστικής οδού.

Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος, στην προσπάθειά του να επιβάλει την τάξη, αποκάλεσε τεμπελχανά ένα από τους παρευρισκόμενους συμβασιούχους. «Τεμπελχανά, που δεν έχεις δουλέψει ποτέ στη ζωή σου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος, προκαλώντας την αντίδραση των υπολοίπων συμβασιούχων.

Όλα αυτά τίναξαν τη συνεδρίαση στον αέρα. Έτσι, η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισε το θέμα να μη συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση, η οποία και διεκόπη. Το δημοτικό συμβούλιο είχε διακοπεί και πάλι λόγω αντίστοιχης διαμαρτυρίας τη Δευτέρα.