Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Στη γκιλοντίνα των 510 ευρώ αναμένεται να οδηγηθούν όλοι οι νέοι έως 25 ετών


Στη γκιλοντίνα των 510 ευρώ αναμένεται να οδηγηθούν όλοι οι νέοι έως 25 ετών, ανεξάρτητα από το αν έχουν σπουδάσει ή είναι εξιδανικευμένοι σε έναν κλάδο, όπου η .... κλαδική σύμβαση δεν είναι πλέον σε ισχύ. Η νέα γενιά καλείται να ζήσει λαμβάνοντας καθαρά περίπου 447 ευρώ, δηλαδή με ημερομίσθιο 20,45 ευρώ! Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Realnews, αυτό προβλέπει η διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που θα δοθεί στη δημοσιότητα εντός της εβδομάδος.

Μετά τη συμπλήρωση των 25 ετών, ο εργαζόμενος θα αμείβεται σύμφωνα με το αντίστοιχο κλιμάκιο της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, εάν δεν υπάρχει σε ισχύ άλλη σύμβαση (κλαδική, ομοιοεπαγγελματική, επιχειρησιακή). Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα μειωθεί το ποσοστό της ανεργίας, χωρίς ωστόσο να εξετάζει τις συνθήκες που καλούνται να επιβιώσουν οι νέοι, που αν απασχολούνται με καθεστώς πενθημέρου και οκταώρου θα αμείβονται με 2,5 ευρώ την ώρα!

Παράλληλα, αναμένεται να δοθεί παράταση 3 μηνών σε όσες συμβάσεις λήγουν εντός εξαμήνου, πέρα από το τρίμηνο της μετενέργειας. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το υπουργείο αναζητά τρόπους να λύσει τον γρίφο σχετικά με το τι θα γίνει με τις κλαδικές συμβάσεις που προβλέπουν ενιαίο επίδομα τέκνων και γάμου.