Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΤΟ ΕΣΠΑ ..ΧΘΕΣ, ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΡΑΙΧΕΝΜΠΑΧ


Ράιχενμπαχ: Άννα, αξιοποιήστε το ΕΣΠΑ τώρα!

Στα βαθιά από νωρίς έπεσε η Άννα Διαμαντοπούλου και στην συνάντηση της που είχε με τον επικεφαλής της Task Force, Χορστ Ράιχενμπαχ, έθεσαν επί τάπητος τα βήματα...
 της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας τα οποία φαίνεται να περνάνε μέσα από το ΕΣΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα η επιτάχυνση της απορρόφησης του ΕΣΠΑ και η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η Άννα Διαμαντοπούλου με τον Ράιχενμπαχ.

Όπως ανακοινώθηκε, ως προς το ΕΣΠΑ συζητήθηκε η εξέλιξη των 180 έργων υψηλής προτεραιότητας, το θέμα της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και το ζήτημα της χρηματοδότησης των αυτοκινητόδρομων με την εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όσον αφορά το επιχειρηματικό περιβάλλον τονίστηκε η ανάγκη άμεσης νομοθέτησης για την άρση των εμποδίων της επιχειρηματικότητας. Επιπλέον, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, δόθηκαν κατευθύνσεις για παροχή τεχνικής βοήθειας από τον ΟΟΣΑ, ιδιαίτερα για τις δημόσιες συμβάσεις και την απλοποίηση των διαδικασιών για την διευκόλυνση και προώθηση των εξαγωγών (Single window for exports).

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι σε όλα τα θέματα που συζητηθήκαν η υπουργός Ανάπτυξης όρισε με σαφή τρόπο τις κατευθύνσεις και το χρονοδιάγραμμα εκ μέρους της Ελλάδας για την τεχνική βοήθεια.

Ράιχενμπαχ: Δώστε ρευστό στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Σε σημερινές του δηλώσεις στη ΝΕΤ ο κ. Ράιχενμπαχ τόνισε ότι σημαντική προϋπόθεση για να υπάρξει ανάπτυξη είναι «να έχουμε ένα τραπεζικό σύστημα, το οποίο να λειτουργεί, να δίνει ρευστότητα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις».

«Η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος και η δυνατότητα να παρέχει ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι το κλειδί για το μέλλον», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης δήλωσε ανακουφισμένος μετά τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων και συμπλήρωσε ότι αισθάνεται «πολύ περισσότερο σίγουρος τώρα από ό,τι πριν ότι η Ελλάδα θα πετύχει».

Ερωτηθείς για το «ακανθώδες» θέμα της εποπτείας, ανέφερε πως ο ρόλος του είναι καθαρά υποστηρικτικός. Πρόκειται, είπε, για μια στήριξη στην ελληνική δημόσια διοίκηση και την ελληνική κυβέρνηση, «δεν είναι ρόλος που παίρνει κάποια εξουσία από τις ελληνικές αρχές»
dealnews.gr