Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Λαϊκή Επιτροπή Συνοικιών Κέντρου, Αστικών και Εργ. Κατοικιών Αγ. Αικατερίνης.

Την Κυριακή 4-3-2012 πραγματοποιήθηκε η 5η κατά σειρά Λαϊκή συνέλευση κατοίκων των συνοικιών Κέντρου-Αστικών και Εργ. Κατ.Αγ Αικατερίνης κατά την οποία:
1) Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη και προς τιμή του μέλους της λαϊκής επιτροπής ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΚΟΓΙΑ που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας ξαφνικά και πρόωρα. Θα τον θυμόμαστε για πάντα…

Στη συνέχεια μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

2) Να συνεχιστεί η παρουσία της επιτροπής έξω από την ΔΕΗ κάθε Τρίτη – Τετάρτη- και Πέμπτη από τις 10 πμ μέχρι τις 12 μ., για τη συγκέντρωση των λογαριασμών, που θα έχουν πληρωμένο μόνο το ρεύμα και όχι το χαράτσι, και των υπογραφών στο υπόμνημα – αίτημα για κατάργηση του χαρατσιού.
Επισημάνθηκε ότι το κέντρο βάρος του αγώνα μετά την νίκη του κινήματος στην απαγόρευση της διακοπής του ρεύματος, πρέπει να το ρίξουμε στην προσπάθεια να καταργηθεί το χαράτσι, να πάρουν πίσω τον νόμο που το επέβαλαν.
Να εξεταστεί η δυνατότητα πραγματοποίησης συναυλίας διαμαρτυρίας περί το τέλος Μάρτη στην Πλατεία Κατερίνης.
3) Συγκροτήθηκε επιτροπή ανέργων, η οποία σε συνεργασία με άνεργους άλλων συνοικιών, θα προχωρήσει στην οργάνωση των ανέργων της πόλης και στην δυναμική διεκδίκηση μέτρων όπως: Θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας για πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μείωση των τιμολογίων ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΝΕΡΟΥ κατά 50% , έκτακτη οικονομική ενίσχυση με χίλια ευρώ για κάθε άνεργο.
Σύντομα θα ξεκινήσει η καθημερινή της παρουσία μελών της επιτροπής στον ΟΑΕΔ με στόχο την εγγραφή των ανέργων σε άτυπη οργάνωση για την από κοινού διεκδίκηση των παραπάνω αιτημάτων.
4) Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στον αγώνα των νοσοκομειακών Γιατρών Πιερίας, όπως επίσης και των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και ενώνουμε μαζί τους τη φωνή μας για σύγχρονες, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας για όλο το λαό.
Τα σχετικά με τη Λαϊκή Υγεία προβλήματα ήδη είναι πολλά και σοβαρά και θα ενταθούν το επόμενο διάστημα. Για το λόγο αυτό η λαϊκή συνέλευση αποφάσισε να προχωρήσει σε μια σειρά κινητοποιήσεις – παραστάσεις, που έχουν σχέση:
Με το νέο τρόπο συνταγογράφησης, το 5ευρω χαράτσι που έχει επιβληθεί εδώ και καιρό στα νοσοκομεία και τα κέντρα Υγείας, την κατάργηση πολλών φαρμάκων και εξετάσεων που παρέχονταν δωρεάν, και γενικά με όλα τα μέτρα που κάνουν αρρώστια μας, εφιάλτη.
5) Επειδή το απλήρωτο χαράτσι της ΔΕΗ θα βεβαιώνεται πλέον στην εφορία
Επειδή το ανάλγητο «κράτος της πλουτοκρατίας» εκτός από τις περικοπές στους μισθούς και συντάξεις και εκτός από την κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος, προχωράει σε άκρατη φοροληστεία τόσο των εργαζομένων, όσο και των μικρών επαγγελματιών, αγροτών και εμπόρων… και
Επειδή θα προσπαθήσει να μετατρέψει τις Δ.Ο.Υ. και τους εφοριακούς σε νέους τοπικούς , δυνάστες- τρομοκράτες- εκβιαστές…
Καλούμε το Λαό σε επαγρύπνηση για άμεση και δυναμική αντιμετώπιση των όποιων συνεπειών προκύψουν για χρέη στη Δ.Ο.Υ., συμπολίτη μας που ανήκει στα αδύνατα λαϊκά στρώματα.