Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΛαΪκή Συσπείρωση

Την υλοποίηση των προγραμμάτων «κοινωφελούς εργασίας» στο Δήμο Κατερινης καταγγέλλουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Πρόκειται για προγράμματα που, στο όνομα αντιμετώπισης της ανεργίας, προσλαμβάνονται άνεργοι στους ΟΤΑ, για 135 μέρες με 625 ευρώ μεικτά, ανεξάρτητα από προϋπηρεσία και ειδικότητα. Τσαλαπατούν κάθε έννοια συλλογικής σύμβασης και υλοποιούν το χτύπημα του κατώτατου μισθού.
Ανακυκλώνουν την ανεργία, αφού όσοι άνεργοι προσληφθούν θα δουλεύουν μόνο για 5 μήνες και μετά δεν θα έχουν δικαίωμα ένταξης σε ανάλογο πρόγραμμα, πριν περάσουν επτά μήνες. Η πρόσληψή τους γίνεται από μεσάζοντες - μεταξύ αυτών Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), η ΓΣΕΕ (μέσω του Ινστιτούτου Εργασίας), Εργατικά Κέντρα κλπ. και μάλιστα με καλή αμοιβή, που αντιστοιχεί στο 5% του συνολικού μισθολογικού κόστους. Θα εισπράξουν δηλαδή για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 9.400.000 ευρώ!.
Κυβέρνηση και δήμαρχοι, η διοίκηση του Δήμου Κατερίνης, υλοποιούν το στόχο τους για μείωση του προσωπικού, αντικαθιστώντας τη σταθερή εργασία με ελαστικές σχέσεις εργασίας, για ολοένα και πιο φτηνή εργατική δύναμη. Προσπαθούν να διαχειριστούν την ανεργία με ένα κομμάτι ψωμί, να αμβλύνουν τις συνέπειες της εξαθλίωσης, που σέρνει η πολιτική τους, που κουβαλάει το καπιταλιστικό σύστημα. Αυτό το σύγχρονο δουλεμπόριο το στηρίζουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καλουν τους εργαζόμενους και ανέργους να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τις συνεπεις ταξικες δυναμεις στον αγώνα για να παρθούν μέτρα προστασίας των ανέργων, για συλλογικές συμβάσεις και σταθερή δουλειά. Για να καταδικαστεί η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, για να ενισχυθεί το ταξικό εργατικό κίνημα, για να πάρει ο λαός την εξουσία, για να διαφεντεύει η εργατική τάξη τον πλούτο που παράγει.


Στ. Ανανιαδης
Ν. Σαλπιστής,
δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»