Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

«Στόχος μας», είπε, «είναι να... το καταργήσουμε και να το αντικαταστήσουμε με έναν ενιαίο φόρο για τα ακίνητα που θα είναι πιο δίκαιος και αποτελεσμ


Την κατάργηση του τέλους ακινήτων και την αντικατάστασή του, σε πρώτη φάση από φόρο τύπου ΕΤΑΚ, εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σήμερα στο διαγραμματειακό του κόμματός του.

«Στόχος μας», είπε, «είναι να...
το καταργήσουμε και να το αντικαταστήσουμε με έναν ενιαίο φόρο για τα ακίνητα που θα είναι πιο δίκαιος και αποτελεσματικός. Αυτό όμως προυποθέτει ενιαίο περιουσιολόγιο, που δεν υπάρχει. Μέχρι τότε θα επιβληθεί ένας φόρος ακινήτων τύπου ΕΤΑΚ».

Όσο για τα μέτρα του Ιουνίου, ο αρχηγός της ΝΔ υποστήριξε ότι τα χρήματα θα βρεθούν από «περικοπές στις σπατάλες του κράτους και από ισοδύναμα μέτρα» και απέκλεισε οριζόντιες περικοπές που φέρνουν ύφεση και αντίθετα αποτελέσματα.

«Δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες μέρες αποκαλύπτονται κυκώματα που έκλεβαν το δημόσιο. Εμείς έχουμε, από το Ζάππειο ΙΙ, προτείνει περικοπές από σπατάλη ύψους 18,4 δισ. Κάποια έχουν υλοποιηθεί τα άλλα θα τα προωθήσουμε», ανέφερε.

Για τις συντάξεις, δήλωσε πως δεν υπάρχει δέσμευση για νέες μειώσεις και συμπλήρωσε λέγοντας πως η ΝΔ επεξεργάζεται ισοδύναμα μέτρα. Αντίθετα, τόνισε, «η μόνη δέσμευση που έχουμε αναλάβει, είναι ότι θα αποκαταστήσουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους πολύτεκνους».

Κλείνοντας ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως «χρειάζεται ειλικρίνεια, αλήθεια και σοβαρότητα για να βγούμε από την κρίση»...