Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Με επιθέσεις απαντά ο κ. Χιονίδης στην κριτική μας. Απαράδεκτη ανοχή ύβρεων σε βάρος μας από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου



Πρωτοβουλία Πολιτών
για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης  

 Επίθεση επιφύλαξε για μια ακόμη φορά ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Χιονίδης κατά του δημοτικού μας συμβούλου Αντώνη Μάντζιου κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μια επίθεση που συνεχίστηκε με μια επιλεκτική στάση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ο οποίος ανέχεται τις υβριστικές επιθέσεις αλλά και τις διακοπές εκτός μικροφώνου από στελέχη της δημοτικής αρχής κατά τις τοποθετήσεις μας.

Έτσι έγινε και στο πρόσφατο Συμβούλιο ο κ. Χιονίδης επειδή δεν του άρεσε η αρνητική τοποθέτηση μας όσον αφορά την νέα «Μεγάλη Ιδέα» επιχειρηματικών κύκλων που ακούει στο όνομα Σχολή Ολύμπου στην οποία συμμετέχει και πάλι ο Δήμος με εκπρόσωπο μάλιστα τον κ. Λεμονόπουλο. Με τον. κ. Λεμονόπουλο ο οποίος στις τελευταίες συζητήσεις για την Προστασία του Ολύμπου είχε ταχθεί ανοικτά υπέρ του περιορισμού
της στο όνομα της Ανάπτυξης του Ολύμπου διαπιστώνοντας μαζί με άλλους ότι λείπουν τουριστικές κλίνες από τον Όλυμπο !!
Μη έχοντας αντεπιχειρήματα ο κ. Χιονίδης μας κατηγόρησε για τον ΧΥΤΑ Κατερίνης ότι δήθεν καλέσαμε τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος για να τους επιβάλλει πρόστιμο!! Αγνοεί ο κ. δήμαρχος ότι ο ΧΥΤΑ Κατερίνης οφείλει να λειτουργεί αυστηρά με τους όρους περιβαλλοντικής μελέτης και είναι υποχρεωμένος ο Δήμος και η ΔΕΥΑΚ ανεξαρτήτως κόστους να προστατεύουν το περιβάλλον. Η μη τήρηση αυτών των όρων φέρνει τα πρόστιμα τα οποία πληρώνει ο Δήμος και κατ επέκταση οι δημότες ενώ θα έπρεπε να καταλογίζονται στους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς αυτών των παραλείψεων για να εκλείψει το πρόβλημα. Όσον αφορά τις παραλείψεις, δημοσιεύσαμε τα σχετικά στοιχεία μετά φωτογραφιών και η απάντηση δεν μπορεί να είναι ότι είδαμε τα νερά διαυγή!! Θα επανέλθουμε με μετρήσεις. Και για την ιστορία θυμόμαστε όλοι τον κ. Χιονίδη επί Αμοιρίδη ως αντιπολίτευση να περιφέρεται στα ΜΜΕ με μετρήσεις για τη ρύπανση του ρέματος υποδοχής του βιολογικού Κατερίνης, στην τσέπη.
Ως εκ τούτου είναι καθαρό ότι καμία πίεση εκ μέρους της δημοτικής αρχής δεν θα μας εμποδίσει να ασκήσουμε τον ελεγκτικό ρόλο μας ως αντιπολίτευσης, απευθυνόμενη σε κάθε νόμιμη αρχή και αποδίδοντας λογαριασμό μόνο στους δημότες της Κατερίνης, οι οποίοι μας εξέλεξαν και οι οποίοι ζητάν ακόμα μεγαλύτερη παρέμβαση από τον συνδυασμό μας.
Όσον αφορά τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου είναι πολλοστή φορά που ανέχεται ύβρις σε βάρος μας ή όλης της αντιπολίτευσης από εξέχων στέλεχος της παράταξής του συνδυασμού του ο οποίος σε προηγούμενη συνεδρίαση απεκάλεσε «κοπρόσκυλα» (ποιους άραγε;) κατά την καταμέτρηση των ψήφων για την έκδοση ψηφίσματος υπέρ απεργών χαλυβουργιών όπως είχαμε προτείνει, μια έκφραση που υπάρχει και στα μαγνητοφωνημένα αρχεία του Δημοτικού Συμβουλίου, και προχθές πάλι εκτός μικροφώνου μιλούσε για ρουφιάνους, ενώ παλαιότερα πάλι εκτός μικροφώνου μας έκανε χυδαία πολιτική επίθεση.
Είναι περίεργη αυτή η ικανότητα του Προέδρου να μην ακούει τις διακοπές και τις προσβλητικές εκφράσεις στα δύο μέτρα ή τις διακοπές προχθές από πρόεδρο ορεινής κοινότητας και να ζητά από εμάς να ανακαλέσουμε αφού ζητήσαμε από τον εν λόγω θορυβούντα να έχει το θάρρος της γνώμης και να την καταθέτει δια μικροφώνου και όχι να προσπαθεί πάσει θυσία να διακόψει την τοποθέτηση του δημοτικού μας συμβούλου.
Δυστυχώς ενάμιση χρόνο από την έναρξη της δημοτικής αρχής το δημοτικό μας συμβούλιο δεν έχει κανονισμό λειτουργίας ψηφισμένο από το σώμα, δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή στις συζητήσεις τόσο των δημοτικών συμβούλων όσο και των προέδρων των Κοινοτήτων και των δημοτών αλλά δεν έχει βρει και τον βηματισμό του ώστε η αντιπαράθεση να γίνεται με επιχειρήματα και όχι με ύβρεις και διακοπές.
Ψηφίζοντας και εμείς τον νέον Πρόεδρο για να ξεφύγουμε από παλιές καταστάσεις αλλά για να του δώσουμε την δυνατότητα υπερπαραταξιακής στάσης, παρατηρούμε ότι αυτός επιλέγει το ρόλο του Προέδρου της Δημοτικής Αρχής και όχι όλων των συμβούλων ανεχόμενος περιστατικά σε βάρος μας τα οποία κάνουν κάποιοι φερόμενοι ως τελούντες σε διατεταγμένοι υπηρεσία.
Σε κάθε περίπτωση διαβεβαιώνουμε τους συνδημότες μας ότι η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης δια του δημοτικού συμβούλου της Αντώνη Μάντζιου θα επιμείνει στην άσκηση του ρόλου της είτε ασκώντας έλεγχο και κριτική είτε καταθέτοντας προτάσεις σε όφελος του Δήμου Κατερίνης και των δημοτών της.