Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Άλλα ψηφίζουν, άλλα λένε στο πόπολο


του Αντώνη Δ. Μάντζιου, οικονομολόγου, μέλους του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν μπορεί μεσούσης της προεκλογικής περιόδου να έχουμε διαπιστωτικές πράξεις, δηλαδή απολύσεις» βροντοφώναξε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Νέος Οικοδομικός Κανονισμός» σύμφωνα με δελτίο τύπου του ιδίου.

Δηλαδή τι θέλει να πει ο ποιητής; Να γίνουν πιο νωρίς οι απολύσεις ή να γίνουν μετά τις εκλογές; Δηλαδή δεν γίνεται κ. Παπαγεωργίου απλά να μην έχουμε απολύσεις; Και το κάτω κάτω αφού ψηφίσατε το μνημόνιο 1 και 2 (το τρίτο δεν βλέπω να το ψηφίζετε γιατί δεν φαίνεται να κάθεται έδρα του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία ) τώρα μας δουλεύετε κιόλας προτείνοντας να μην γίνουν οι απολύσεις προεκλογικά; Δεν πιστεύω να σας ενδιαφέρουν οι δυο τρεις μισθοί που θα προλάβουν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι αν απολυθούν αργότερα.Μάλλον για το προεκλογικό σας ίματζ ενδιαφέρεστε.

Μην πάρει χαμπάρι ο κόσμος τι μνημόνια και τι εφαρμοστικούς νόμους έχετε ψηφίσει εσείς και οι κυβερνήσεις σας. Γι αυτό και δώσατε παράταση σε όλες τις κλαδικές συμβάσεις ως τις 14 Μαΐου. Για να γίνει η σαρωτική μείωση των μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα μετά τις βουλευτικές εκλογές, για να μην δουν καθαρά οι εργαζόμενοι τι σημαίνει για την τσέπη τους, τα ολόψυχα ΝΑΙ που είπατε στις απαιτήσεις της Τρόικας.

Γι αυτό δεν μιλάτε καθόλου για τα αποφασισμένα μέτρα από την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΛΑΟΣ, που θα ισχύσουν αμέσως μετά τις εκλογές, όπως για την άνοδο των αντικειμενικών αξιών, τον μηδενισμό του αφορολογήτου ορίου, την αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, την αύξηση του πετρελαίου στα 1,5 ευρώ, την μείωση των αποδοχών μέχρι και 40% ακόμη, τις απολύσεις των 150.000 εργαζομένων στο Δημόσιο μέχρι το2015, την παραπέρα μείωση των συντάξεων κυρίων και επικουρικών, το κλείσιμο Νοσοκομείων και Σχολείων, την βίαιη εσωτερική υποτίμηση για να φθάσουμε σε επίπεδο ζωής Βουλγαρίας και Κροατίας σήμερα , Κίνας και Μπαγκλαντές αύριο, αφού έχετε υποκλιθεί στους ορισμούς της Μέρκελ για την ανταγωνιστικότητα.

Γι όλα αυτά κουβέντα κύριε βουλευτά, για όλα αυτά σιγή ασυρμάτου. Και βρήκατε τώρα τους μετανάστες, αφού τα κάνατε μπάχαλο, βγήκατε σε κυνήγι των μαγισσών με τους μετανάστες, τους Εβραίους της εποχής μας, όχι για να λύσετε το μεταναστευτικό, όχι να ανοίξετε έστω μια χαραμάδα ελπίδας γι αυτούς αλλά και για τους κατοίκους των αστικών κέντρων. Αλλά για να τους κάνετε αποδιοπομπαίους τράγους, να τους δείξετε ως αιτία παντός κακού στην Ελλάδα και στρεφόμενοι ακροδεξιά να επιτίθεστε στην Αριστερά.

Και είναι καταγέλαστη η προσπάθεια από τη μια να ψηφίζετε ναι στην συρρίκνωση των δημοσίων υπηρεσιών και μετά να διαμαρτύρεστε για την κατάργηση της ΚΖ εφορείας αρχαιοτήτων Πιερίας. Να ψηφίζετε αύξηση των απαιτουμένων ημερομισθίων για ασφάλιση στο ΙΚΑ στα 120 και μετά να ζητάτε μείωση στα 50 για τους ανέργους, να ψηφίζετε κατάργηση δημοσίων υπηρεσιών και απολύσεις υπαλλήλων και μετά να ζητάτε να μην απολυθούν προεκλογικά! Μήπως αύριο αλήθεια θα διαμαρτύρεστε για την ίδρυση κέντρου κράτησης μεταναστών στην Πιερίας τη στιγμή που θα έχετε ψηφίσει την εγκατάσταση 33 τέτοιων κέντρων κράτησης σε όλη την Ελλάδα;

Και μετά η κυβέρνηση θα κατηγορεί όσους αρνούνται να γίνουν στην περιοχή τους τα κέντρα φυλάκισης μεταναστών, ή σε όσους όλους αρνούνται τους ΧΥΤΑ στα χωριά τους και οι βουλευτάδες μας θα μας βγάζουν τη γλώσσα κοροϊδευτικά ψηφίζοντας άλλα στη Βουλή και λέγοντας άλλα στο πόπολο της εκλογικής τους περιφέρειας.

Εκτός αν κύριε Παπαγεωργίου ψηφίσατε με υποσημείωση να μην ισχύσουν όλα αυτά για τους ψηφοφόρους της εκλογικής σας περιφέρειας ή καλύτερα αν ζητάτε να μην απολυθούν τώρα για να προλάβει να βγει στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε με τη συνεργασία της Αριστεράς να ακυρώσει το μνημόνιο και να γλυτώσουν την απόλυση!.

Γιατί αυτή είναι η λύση. Απέναντι σε βουλευτές που αδυνατούν να υποστηρίξουν την υπογραφή τους, απέναντι σε βουλευτές και κόμματα που έχουν ψηφίσει, μία ή δύο φορές, «τοις ξένων ρήμασι πειθόμενοι».