Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Είσαι νέος πτυχιούχος ηλικίας έως 24 ετών; Ο ΟΑΕΔ θα πληρώνει έως και 20 ευρώ την ημέρα για να μπορέσεις να βρεις δουλειά.


Αν μάλιστα είσαι από 25 έως 35 ετών η ημερήσια επιδότηση μπορεί να ανέβει στα 25 ευρώ....


Δυστυχώς τα ποσά αυτά είναι «κουτσουρεμένα» σε ποσοστό έως και 33% σε σχέση με αυτά που προβλέπονταν πριν από λίγους μήνες. Το «κούρεμα» υλοποιείται με κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν οι υπουργοί Οικονομικών, Εργασίας και Ανάπτυξης. Παρ’ όλα αυτά, τα χρήματα θα δοθούν. Ποιοι θα τα πάρουν;

Επιχειρήσεις που θα αποφασίσουν να προσλάβουν νέους πτυχιούχους (από ΑΕΙ και ΤΕΙ) ηλικίας το πολύ έως 35 ετών.

Τα χρήματα δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα. Η επιδότηση, θα καταβάλλεται για 24 μήνες. Δηλαδή, η επιδότηση για έναν 24άρη, μπορεί να φτάσει στα 12.000 ευρώ (6000 ευρώ τον χρόνο) και για έναν 30άρη στα 15.000 ευρώ (7500 ευρώ τον χρόνο)
Κάθε άτομο που θα υπάγεται στο πρόγραμμα θα επιχορηγείται από την ημερομηνία
πρόσληψής του, αναφέρει το metrogreece.gr.

Όπως αναφέρει η απόφαση:
α) Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) ηλικίας έως 24 ετών (να διανύουν δηλαδή κατά την ημερομηνία πρόσληψής τους το 24ο έτος της ηλικίας τους) που θα προσληφθούν στο πλαίσιο του προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των 20 € την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα (ημέρες ασφάλισης).

β) Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους ηλικίας (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) άνω των 24 ετών (να έχουν συμπληρώσει δηλαδή κατά την ημερομηνία πρόσληψής τους το 24ο έτος της ηλικίας τους) που θα προσληφθούν στο πλαίσιο του προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των 25 € την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα (ημέρες ασφάλισης).