Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Όλα τα βλέμματα της Ευρώπης είναι στραμμένα στη χώρα μας

Όλα τα βλέμματα της Ευρώπης είναι στραμμένα στη χώρα μας αναμένοντας ποια θα είναι η τελική απόφαση για το σχηματισμό κυβέρνησης και αν θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές.


Το BBC σήμερα έχει πρωτοσέλιδο το οποίο αναφέρεται σε μια τρίτη προσπάθεια του Ευάγγελου Βενιζέλου «να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού, εν μέσω των εκλογικών αναταραχών» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

«Οι εκλογές της Κυριακής αποκάλυψαν μια χώρα διαιρεμένη. Το οικονομικό χάος έχει προκαλέσει μια τεράστια κοινωνική αναταραχή στην Ελλάδα και οδήγησε στη βαθιά δυσπιστία των Ελλήνων για τα κόμματα που παραδοσιακά στήριζε» αναφέρει το άρθρο.

Σήμερα ο Κάρολος Παπούλιας θα συναντηθεί με τους αρχηγούς των κομμάτων και θα παραδώσει τη «σκυτάλη» για σχηματισμό κυβέρνησης στον Ευάγγελο Βενιζέλο τη στιγμή που Γερμανία και ΕΕ επιμένουν ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της πράγμα που αναφέρει και το ρεπορτάζ του BBC.

Τo διεθνές δίκτυο καλεί μάλιστα τους Έλληνες να απαντήσουν ποια είναι η γνώμη τους για τη νέα προσπάθεια του Βενιζέλου και αν θέλουν και πάλι εκλογές.