Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Το πιθανότερο είναι ότι θα οδεύσουμε προς τις εκλογές».


Δεν διατηρεί ελπίδες για το σχηματισμό...

κυβέρνησης συνεργασίας ο Φ. Κουβέλης
Απαισιόδοξος για την έκβαση των συνομιλιών των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης μιλώντας στην... εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο.

«Δεν διατηρώ μεγάλες ελπίδες για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας γιατί οι πολιτικές δυνάμεις έχουν διατυπώσει ήδη την άποψη τους για το σχηματισμό ή μη κυβέρνησης. Το πιθανότερο είναι ότι θα οδεύσουμε προς τις εκλογές».

Όσο για την πρόταση που έκανε για το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης ο κ. Κουβέλης δήλωσε «Η πρόταση που έκανα είναι ένας χρονικός ορίζοντας μέχρι το 2014 με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων που θέλουν παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και αποδέσμευση από το μνημόνιο. Ζήτησα επίσης το κυβερνητικό αυτό σχήμα να πλαισιώνεται από φερέγγυα πρόσωπα ώστε να υπάρχει ένα χρήσιμο αποτέλεσμα για την κοινωνία.

Δεν έχουμε καμία άλλη επιδίωξη τόσο η ΔΗΜΑΡ όσο και εγώ πέρα από το να συμβάλλουμε στην επίτευξη μιας λύσης για την πατρίδα».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε επίσης την άποψη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι πρέπει να πάει σε εκλογές επειδή πιστεύει ότι έτσι θα αυξήσει τα ποσοστά του και γι’αυτό δεν βλέπω ότι θα υπάρξει λύση το μεσημέρι. Μια κυβέρνηση που δεν θα ενσωματώνει αυτό που αποφάσισε ο ελληνικός λαός, δεν θα μπορεί να σταθεί πολιτικά και κοινωνικά» δήλωσε ο κ. Κουβέλης.

«Έχω την αίσθηση ότι η χώρα μπαίνει σε περιπέτειες. Γι’αυτό έκανα την πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση» κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.