Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

60.000 ευρώ για την αναβάθμιση του Βήματος Αποστόλου Παύλου στη Μεθώνη




Την έγκριση δημοπράτησης του έργου με τίτλο: «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ – ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΒΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΟ Τ.Δ. ΜΕΘΩΝΗΣ» προϋπολογισμού 60.000€ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιεία 2007 – 2013 αποφάσισε η Αναπτυξιακή Εταιρεία Θεσσαλονίκης με το 57-AL/12-6-2012 έγγραφό της.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή περίφραξης με συρματόπλεγμα τετραγωνικής διατομής και πασσάλων κυκλικής διατομής στα σημεία όπου η υπάρχουσα περίφραξη έχει καταστραφεί. Στη συνέχεια θα γίνει ισοπέδωση και καθαρισμός της περιοχής για την κατασκευή ενός διαδρόμου πλάτους 2m και μήκους περίπου 80m με σκοπό την πρόσβαση στο εκκλησάκι. Θα ακολουθήσει κατασκευή επιχωμάτων για τη δημιουργία της βάσης του διαδρόμου και επίστρωση με κυβόλιθο. Επίσης, θα τοποθετηθούν φωτιστικά δεξιά και αριστερά του διαδρόμου καθώς και στις υπάρχουσες κολόνες περιμετρικά του χώρου που βρίσκεται το εκκλησάκι. Ακόμη, θα κατασκευαστεί ένα ξύλινο κιόσκι με διαστάσεις 4x6m το οποίο θα επιστεγασθεί με κεραμίδια για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Θα τοποθετηθεί πληροφοριακή πινακίδα για την εύκολη εύρεση της περιοχής του Βήματος του Αποστόλου Παύλου. Θα κατασκευασθούν και θα τοποθετηθούν σιδηρές θύρες στην είσοδο του χώρου και θα τοποθετηθούν 10 παγκάκια περιμετρικά. Τέλος, ο χώρος θα φυτευτεί με φυτά εξωτερικού χώρου.

Ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού καταβάλλει κάθε προσπάθεια στα πλαίσια της προώθησης του τουριστικού προϊόντος και την αναβάθμιση της πολιτιστικής κληρονομιάς.