Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Επεισόδια έξω από το τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)


Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν Κύπριοι φοιτητές και μέλη της Χρυσής Αυγής (σε ξεχωριστό μπλοκ)  έξω από το τουρκικό προξενείο με αφορμή την επίσκεψη του αρχηγού των Γκρίζων Λύκων στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Από τις 10.00 Κύπριοι φοιτητές της Πρωτοπορίας και της ΠΕΟΦ συγκεντρώθηκαν έξω από το τουρκικό προξενείο και διαδήλωναν με ελληνικές σημαίες εναντίον του αρχηγού των «Γκρίζων Λύκων», Ντεβλέτ Μπαχτσελί, που έφθασε στο χώρο του προξενείου στις 11.30.
Ακούστε τι δήλωσε η πρώην αναπληρώτρια πρόεδρος της ΦΠΚ Πρωτοπορίας Θεσσαλονίκης Μαρία Ευαγγέλου

Ακούστε τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΕΟΦ Θεσσαλονίκης
Embed
Αργότερα, περίπου 20 μέλη της Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν δίπλα από τους Κύπριους φοιτητές και διαδήλωναν σε ξεχωριστό μπλοκ. Nα σημειωθεί πως τα μέλη της Χρυσής Αυγής αυτοβούλως πραγματοποίησαν τη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας, χωρίς να το γνωρίζουν οι Κύπριοι φοιτητές.
  
Κατά την άφιξη του Γκρίζουν Λύκου, ακούστηκαν συνθήματα εναντίον του. Αστυνομικές δυνάμεις ήταν παρατεταγμένες απέναντι από τους διαδηλωτές και η ατμόσφαιρα ήταν εκρηκτική.
  
Ένταση επικράτησε γύρω στις 12 το μεσημέρι, μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και αναρχικών έξω από το τουρκικό προξενείο.

Μάλιστα μία γυναίκα βγήκε στο μπαλκόνι της και φώναζε στους συγκεντρωμένους να φύγουν, χαρακτηρίζοντάς τους ανιστόρητους.
Embed
Νωρίτερα γύρω στις 10:30 έγινε περιορισμένη χρήση χημικών, όταν 20 με 30 περίπου Κύπριοι διαδηλωτές προσπάθησαν να προσεγγίσουν το Τουρκικό Προξενείο, όπου θα πραγματοποιείτο επίσκεψη του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, προέδρου του Εθνικιστικού Κόμματος της Τουρκίας. Οι φοιτητές, που φώναζαν συνθήματα και κρατούσαν πανό και ελληνικές σημαίες, προσπάθησαν να προσεγγίσουν το προξενείο και απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς, που έκαναν χρήση των γκλομπ, όπως και χημικών.