Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Μήνυμα του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Γιώργου Παπαθανασίου


για την ανακοίνωση βαθμολογιών των υποψηφίων στις πανελλαδικές




Με αφορμή την ανακοίνωση της βαθμολογίας των υποψηφίων που έλαβαν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα ήθελα να απευθύνω συγχαρητήρια αλλά και κάνω κάποιες επισημάνσεις.
Καταρχήν, να συγχαρώ όλες τις απόφοιτες και τους απόφοιτους, ιδιαίτερα δε των λυκείων τού δήμου μας (Λιτοχώρου, Λεπτοκαρυάς και Κονταριώτισσας), που αφιέρωσαν εκατοντάδες ώρες στη μελέτη των βιβλίων τους προκειμένου να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Σ’ εκείνες και σ’ εκείνους που εμφανώς κατέκτησαν βαθμολογίες εισόδου για ΑΕΙ και ΤΕΙ και που τώρα ετοιμάζονται για τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών τους, τους συγχαίρω θερμά και τους εύχομαι να εισαχθούν στις σχολές που ονειρεύονται.

Επειδή όμως, όπως είναι φυσικό, όπου υπάρχουν αγώνες και διαγωνιστικές διαδικασίες δεν υπάρχουν μόνο επιτυχίες… οφείλω να συγχαρώ και εκείνα τα παιδιά που δεν φαίνεται να τα κατάφεραν να εξασφαλίσουν βαθμολογίες ικανές για να εισαχθούν στις σχολές που ενδεχομένως είχαν στο μυαλό τους. Προσπάθησαν όμως. Κι αυτό είναι που μετράει. Συγχαρητήρια λοιπόν για τη συμμετοχή τους και τον αγώνα τους.
Θέλω, ωστόσο, να συγχαρώ και όλους τους γονείς αυτών των παιδιών που το προηγούμενο διάστημα ξόδεψαν, εν μέσω πρωτοφανούς κρίσης, αρκετά χρήματα για είναι όσο γίνεται πιο προετοιμασμένα τα παιδιά τους στις πανελλαδικές εξετάσεις. Και όχι μόνο αυτό, ως πατέρας κι εγώ τριών παιδιών που φοιτούν σε άλλον νομό, ξέρω τι σημαίνει, αυτή τη δύσκολη εποχή, να έχει πετύχει το παιδί σου σε κάποια άλλη πόλη τής χώρας κι εσύ να προσπαθείς να το στηρίξεις οικονομικά για κάποια χρόνια…
Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ στα παιδιά που τελικά δεν θα εισαχθούν, να προσπαθήσουν ξανά. Η προσπάθεια μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όσο για τα παιδιά που σύντομα θα κάνουν πραγματικότητα το όνειρό τους, θα ήθελα να ευχηθώ όχι μόνο να τα καταφέρουν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους αλλά και όταν, με το καλό, πάρουν το πτυχίο τους, να είναι η Ελλάδα μας σε φάση ανάπτυξης, ώστε να μπορούν να αξιοποιήσουν τα πτυχία τους, δηλαδή να μπορέσουν να βρουν δουλειές.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
Γιώργος Παπαθανασίου