Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Η είδηση θα σκάσει περίπου σαν βόμβα.



Ο λόγος αφορά στη νέα μαύρη τρύπα που αναμένεται να εμφανισθεί στα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας, έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις μπορεί να φτάσει ακόμα και στα επίπεδα του 1,5 δισ. ευρώ, γεγονός το οποίο αποδίδεται κυρίως στη ... μεγάλη κάμψη που έχουν σημειώσει οι ασφαλιστικές εισφορές τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της βαθιάς ύφεσης, η οποία έχει μπει στον πέμπτο χρόνο αισίως.

Όλες οι ελπίδες των συναρμόδιων υπουργείων επενδύονται πλέον σε ένα... θαύμα, καθώς, μόνο έτσι μπορεί να περιγραφεί η ελπίδα που εκφράζεται ότι μπορεί στο τέλος κάτι να γίνει και να βελτιωθεί η κατάσταση στην αγορά.

Σε διαφορετική περίπτωση, τα ταμεία απειλούνται ανοικτά από ένα κραχ, το οποίο θα είναι ανάλογο αυτού που θα προκύψει από μια επιστροφή στη δραχμή. Πάντως, οι διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων έχουν σηκώσει κυριολεκτικά τα χέρια ψηλά και ελπίζουν μόνο στο θαύμα που περιγράφηκε παραπάνω.

Οι προϋπολογισμοί τους πάντως τελειώνουν και εφεδρικά κεφάλαια δεν υπάρχουν για να τους αναπληρώσουν, κατά τα πρότυπα το παρελθόντος.