Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ξεπερνούν κάθε όριο οι αναλύσεις των πάσης φύσεως ειδικών, που βλέπουν μπροστά τους μόνο αριθμούς και ποτέ ανθρώπους.


Ο... διευθύνων σύμβουλος της AIG(διεθνής ασφαλιστικός και χρηματοοικονομικός οργανισμός), Robert Benmosche, προτείνει αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα ... 80, τονίζοντας ότι αυτό θα καταστήσει τις συντάξεις και τις ιατρικές υπηρεσίες πιο προσιτές και θα μειώσει τα βάρη για τις νεότερες γενιές.


Κατά τον ίδιο, η κρίση χρέους στην Ευρώπη καταδεικνύει, ότι οι κυβερνήσεις διεθνώς πρέπει να αποδεχθούν, ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να εργάζονται περισσότερα χρόνια, όσο αυξάνει το προσδόκιμο ζωής.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα σημείωσε ότι «οι Έλληνες πρέπει να συνειδητοποιήσουν, ότι δεν υπάρχει εύκολος τρόπος εξόδου από την κρίση» και ότι «οι κυβερνώντες πρέπει να εργαστούν περισσότερο». Για μία ενδεχόμενη επιστροφή στη δραχμή, είπε ότι θα δημιουργούσε τεράστιο πληθωρισμό και θα ήταν «καταστροφική» για όσους έχουν σταθερά εισοδήματα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg το προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα είναι κατά μέσον όρο τα 81,3 χρόνια, ενώ η πραγματική ηλικία συνταξιοδότησης ανέρχεται στα 59,6 έτη και είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη...