Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Αυτοί που μας έκλεψαν το βιβλίο από το χέρι, μας κατηγορούν ότι μείναμε αδιάβαστοι

Οι χιλιάδες άνεργοι της Πιερίας, που οδηγήθηκαν μαζικά στην έξοδο από την απασχόληση, στο περιθώριο, στην απόγνωση και στην κατάθλιψη,δεν έχουν κανέναν λόγο και κανένα όφελος να στηρίξουν τους μακελάρηδες της ζωής τους, τα κόμματα του μνημονίου.
Οι νέοι της Πιερίας, που γύρισαν στο πατρικό σπίτι με ένα πτυχίο χωρίς κανένα αντίκρισμα,με τις προσδοκίες τους για δουλειά και προσφορά πρόωρα και βάναυσα ακυρωμένες,δεν έχουν κανέναν λόγο και κανένα όφελος να συνταχθούν με αυτούς που τους πυρπολούν, παρανάλωμα στο βωμό των κερδών, των μιζών και της διαπλοκής.
Οι συμβασιούχοι της Πιερίας, οι εναπομείναντες στις τελευταίες δομές πρόνοιας, όμηροι, απλήρωτοι μήνες, οι εποχικοί στον τουρισμό που αγωνιούν για τα ψίχουλα μισθού που θα (και αν) τους επιμεριστούν, δεν έχουν κανένα λόγο και όφελος να ακολουθήσουν τα κόμματα που με τις πολιτικές τους ρήμαξαν(μαζί με τον τόπο) και το «βαρύ πυροβολικό» της Πιερικής οικονομίας.
Οι μισθοσυντήρητοι της Πιερίας, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, που βλέπουν το εισόδημά τους να κατρακυλά σε ένα βαρέλι δίχως πάτο, τις τιμές στα είδη διατροφής να τραβούν την ανηφόρα,τους λογαριασμούς (ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερό) και τα χαράτσια να αυξάνονται και να πληθαίνουν, δεν έχουν κανέναν λόγο και κανένα όφελος να στηρίξουν τα κόμματα που έγραψαν αυτή τη συνταγή του βέβαιου θανάτου.
Οι αγρότες της Πιερίας, που παλεύουν με τη γη, αβοήθητοι κι εγκαταλειμμένοι, βορά στα ανεξέλεγκτα συμφέροντα των εμπόρων, δεν έχουν κανέναν λόγο και κανένα όφελος να ακολουθήσουν όσους δεκαετίες τώρα συστηματικά τους εμπαίζουν και τους απαξιώνουν.
Οι μικρομεσαίοι και οι έμποροι της Πιερίας, που βλέπουν τις επιχειρήσεις τους και τα μαγαζιά τους να συνθλίβονται και να εξαφανίζονται υπό το βάρος των χρεών και της αναδουλειάς, δεν έχουν κανέναν λόγο και όφελος να στηρίξουν τα κόμματα που οι πολιτικές τους εξυπηρετούν τα Mallκαι τις πολυεθνικές, τις τράπεζες και τους λίγους κρατικοδίαιτους μεγαλοεπιχειρηματίες και υπερεργολάβους δημοσίων έργων.
Οι συνταξιούχοι της Πιερίας, που εκλιπαρούν χρόνια τώρα επί ματαίω για πρόσληψη γιατρών στα Πολυϊατρεία του ΙΚΑ Κατερίνης, που λογαριάζουν και ξαναλογαριάζουν την (κομμένη και ξανακομμένη) σύνταξη για φάρμακα και φαγητό κι ο λογαριασμός δεν τους βγαίνει, δεν έχουν κανένα λόγο και κανένα όφελος να ψηφίσουν όσους τους έκλεψαν και τους «κούρεψαν» τα αποθεματικά του ταμείου τους που με ιδρώτα κι αίμα είχαν δημιουργήσει.
Οι φορολογούμενοι πολίτες της Πιερίας, που, στη μεγάλη αυτή κρίση και την ανέχεια,υποχρεώνονται να καλύπτουν τις μαύρες τρύπες των δημόσιων ταμείων, δεν έχουν κανένα λόγο και κανένα όφελος να στηρίξουν τα κόμματα που επί δύο χρόνια δεν έχουν ακουμπήσει το μεγάλο κεφάλαιο.
Οι πολίτες της Πιερίας που έχουν χιλιοπροδοθεί και χιλιοεξαπατηθείαπό τους κοστουμαρισμένους βουλευτές, τους κυρίαρχους των ρουσφετιών και των μικροεξυπηρετήσεων, δεν έχουν κανένα λόγο και κανένα όφελος να (ξανα)δώσουν την εμπιστοσύνη τους στα δυο πρώην μεγάλα κόμματα εξουσίας που γέννησαν και συντηρούν αυτό το σκηνικό της ανέντιμης και αναποτελεσματικής συνδιαλλαγής.
Οι πολίτες της Πιερίας, που αναγκάζονται να πληρώνουν τίμημα βαρύ σε ιδιώτες για να διασχίσουν τους δρόμους (την εθνική οδό) που έχτισαν οι ίδιοι,οι πατεράδες τους οι παππούδες τους κι οι προπάπποι τους, δεν έχουν κανένα λόγο να στηρίξουν τα κόμματα που ψήφισαν στη Βουλή αυτές τις επαίσχυντες συμβάσεις παραχώρησης.
Οι πολίτες της Πιερίας που μάχονται για σεβασμό του περιβάλλοντος, για δημόσια, σχολεία, για δημόσια υγεία, για κοινωνικό κράτος,για αξιοπρεπή ζωή, δεν έχουν κανένα λόγο και κανένα όφελος να ψηφίσουν τους προστάτες και εκφραστές των δανειστών μας, τους εναγκαλιζόμενους με τη διαπλοκή, τα τραπεζικά συμφέροντα και τις δυνάμεις της στασιμότητας, της αδράνειας, της κλεπτοκρατίας,της ιδιοτέλειας και της υποτέλειας.
Οι πολίτες της Πιερίας, που κατέβηκαν αγανακτισμένοι στην πλατεία,που είπαν όχι στο χαράτσι της ΔΕΗ, που στάθηκαν έμπρακτα αλληλέγγυοι στους συμπολίτες τους, που έδειξαν το δρόμο για μια οικονομία χωρίς μεσάζοντες, δεν έχουν κανένα λόγο και κανένα όφελος να στηρίξουν όσους τους λοιδόρησαν και τους πολέμησαν.
Οι πολίτες της Πιερίας, η μεγάλη, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της Πιερίας, που μαζί με τους υπόλοιπους έλληνες έδωσαν στις 6 του Μάη το μήνυμα ότι δεν θα ανεχθούν άλλους εκβιασμούς και ψεύτικες υποσχέσεις, θα κάνουν στις 17 του Ιούνη ακόμα πιο ξεκάθαρη τη βούλησή τους να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους για να μπορούν να ελπίζουν σε ένα καλύτερο «αύριο».
Αυτοί που μας έκλεψαν το βιβλίο από το χέρι, μας κατηγορούν ότι μείναμε αδιάβαστοι. Αυτοί που διαχειρίστηκαν δεκαετίες τη ζωή μας, οδηγώντας την στην ταπείνωση και τον εξευτελισμό, μας κατηγορούν ότι δεν είμαστε οι ίδιοι ικανοί να τη διαχειριστούμε. Ε, λοιπόν, ας τους διαψεύσουμε.
Στις 17 του Ιούνη, συμπορευόμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σε ένα ταξίδι συλλογικό, για μια Πιερία, για μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, της προόδου, της ανάπτυξης.
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πιερίας