Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Ιστορίες καθημερινής τρέλας βιώνουν τα πρατήρια βενζίνης σε όλη την Ελλάδα


Ιστορίες καθημερινής τρέλας βιώνουν τα πρατήρια βενζίνης σε όλη την Ελλάδα, με τις τιμές-φωτιά των καυσίμων να....

 έχουν αναγκάσει, σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, τους οδηγούς σε «αιματηρές» οικονομίες. Ειδικά μάλιστα σε δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, οι τιμές φέρονται σύμφωνα με την εφημερίδα να είναι ακόμη πιο τσιμπημένες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πρατήρια σε περιοχές όπως οι Κυκλάδες, η Σάμος και τα Δωδεκάνησα που πουλούν τη βενζίνη πάνω από 1,9 ευρώ το λίτρο!

«Πλέον το ‘βάλε ένα τάλιρο’ το ακούμε συνέχεια. Τις περισσότερες φορές δε μας δίνουν καν χαρτονομίσματα, γεμίζουν το αμάξι με ψιλά. Αλλά όταν έρχονται αγωνιστικά αμάξια και μας ζητάνε ακόμα και μισό ευρώ βενζίνη, μας πέφτουν τα μαλλιά», λέει στην εφημερίδα υπάλληλος βενζινάδικου στην Πατησίων. 





Οι βενζινοπώλες έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου προβάλλοντας την τραγική κατάσταση στον κλάδο τους. «Η κατανάλωση βενζίνης πέφτει 17-18% ετησίως από το 2010. Τα μεγάλα αστικά κέντρα μάλιστα πλήττονται ακόμα περισσότερο από τις απομακρυσμένες περιοχές, καθώς το ποδήλατο και τα μέσα μεταφοράς έχουν αφήσει τα αμάξια εκτός των δρόμων», λέει στην εφημερίδα ο Μιχάλης Κιούσης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών