Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

ΤΡΙΤΩΝΕΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ :






Η εθνική μας ομάδας Υ/Β Αλιείας αποτελούμενη από τους αθλητές Μανώλη Γιάνκο, Δημήτρη Μπαρσάκη, Κώστα Μακρή και τον αναπληρωματικό Λάμπρο Δερτιλή κατατάχθηκε 6η ανάμεσα σε 19 χώρες στο 28ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υ/Β Αλιείας 2012, το οποίο διεξήχθη στο Vigo της Ισπανίας στις 7 και 8 Ιουλίου. Η ομάδα μας είχε μια μέτρια πρώτη ημέρα στην οποία πήρε την 6η θέση, την οποία δεν μπόρεσε τελικά να αλλάξει τη δεύτερη ημέρα, παρά τη σαφώς βελτιωμένη της επίδοση. Τη δεύτερη ημέρα οι διεθνείς μας έπεισαν ότι οι Έλληνες μπορούν να βρίσκονται ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη αφού ξεπέρασαν Ιταλούς και Κροάτες παίρνοντας την 4η θέση στη βαθμολογία. Συνολικά, όμως, η απόδοση της πρώτης ημέρας σε συνδυασμό με την εκπληκτική εμφάνιση των Ουκρανών αθλητών τη δεύτερη ημέρα, δεν επέτρεψαν στους διεθνείς μας να βελτιώσουν την τελική μας θέση.
Νικητής του ατομικού αναδείχθηκε ο πρωταθλητής Ευρώπης και Αφρικής, Πορτογάλος, Jody Lot, με δεύτερο τον Ισπανό Antonio Linares και τρίτο τον τέως παγκόσμιο πρωταθλητή, Κροάτη, Daniel Gospic.
Οι αθλητές μας κατατάχθηκαν 9ος (Γιάνκος), 18ος (Μακρής) και 22ος (Μπαρσάκης). Η επίδοση του Μ. Γιάνκου ήταν η τρίτη καλύτερη όλων των εποχών σε παγκόσμια πρωταθλήματα.
Στο ομαδικό με δυσκολία η Ισπανία κατανίκησε την Πορτογαλία, ενώ τρίτη αναδείχθηκε η Κροατία.
Μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος η Ουκρανία του Andrii Lagutin που πήρε την πέμτη θέση με τον Ουκρανό αθλητή να βγάζει τα περισσότερα ψάρια από όλους τη δεύτερη μέρα παίρνοντας το 100% της βαθμολογίας.
Η Ιταλία μετά την εκπληκτική πρώτη ημέρα στην οποία είχε το προβάδισμα στο ομαδικό, καταποντίστηκε τη δεύτερη, χάνοντας εντελώς το βάθρο και μένοντας 4η.
Σε γενικές γραμμές έγινε ένα εκπληκτικό πρωτάθλημα με μεγάλο σασπένς και ανακατατάξεις στο ομαδικό, ενώ η Ελλάδα πιστοποίησε ότι έχει ανέβει επίπεδο και παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ακόμη και με μέτριες (για τα δεδομένα των αθλητών της) εμφανίσεις σε τράπεζες του Ατλαντικού, στις οποίες παλιά δεν μπορούσαμε να σταθούμε με αξιώσεις. Οι αθλητές μας τα έδωσαν όλα και χάρισαν στη χώρα μας μια καλή θέση διατηρώντας την ομάδα στην πρώτη 6άδα του κόσμου κάτι που γίνεται συνεχώς από το έτος 2007 και για 6 συνεχή διεθνή πρωταθλήματα.