Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Κανείς διορισμένος να φοράει παντελόνια και να παραιτηθεί;



Φτώχεια και γκρίνια στο «μαγαζί» του Βενιζέλου
Πλήρης η διάσταση ακόμη και μεταξύ των μέχρι πρότινος υποστηρικτών του νέου προέδρου, μετά την ανακοίνωση των καθοδηγητικών οργάνων ενόψει συνεδρίου: Αυλικοί Vs Παραγκωνισμένοι...
Φτώχεια και γκρίνια στο «μαγαζί» του Βενιζέλου Νέο κύκλο εσωστρέφειας άνοιξε στο ΠΑΣΟΚ η ανακοίνωση των ανώτατων καθοδηγητικών οργάνων που θα οδηγήσουν το Κίνημα στο συνέδριο του φθινοπώρου.
Απ’ το παρασκήνιο του ορισμού των στελεχών που θα είναι στα...

όργανα αυτά προκύπτει μάλιστα και ένα συμπέρασμα που έχει την ιδιαίτερη σημασία του:
Το μπλοκ των στελεχών που στήριξε τον Β. Βενιζέλο μέχρι την εκλογή του στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχει πλέον διασπαστεί στους «αυλικούς» του νέου προέδρου και σε όσους ή έχουν αποστασιοποιηθεί ή έχουν παραγκωνιστεί, στα πλαίσια μιας ιδιόμορφης μάχης για θέσεις και προβολή.
Έτσι και μετά την ανακοίνωση των ονομάτων που θα στελεχώσουν τα δύο βασικά προσυνεδριακά όργανα (Πολιτική και Οργανωτική Γραμματεία) έχουν προκύψει γκρίνιες, διαμαρτυρίες και εσωκομματικά μαχαιρώματα.
Κατ’ αρχήν υπάρχουν τα στελέχη εκείνα τα οποία αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους σε αυτά τα όργανα, στελέχη πρώτης γραμμής και των οποίων η άρνηση εκτιμάται ότι οφείλεται στην πλήρη αποστασιοποίηση τους απ’ τον Β. Βενιζέλο. Πρόκειται για τους:
- Α. Λοβέρδο, του οποίου οι σχέσεις με το νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι κυριολεκτικά «παγωμένες» εδώ και πολλές εβδομάδες.
- Α. Διαμαντοπούλου, η οποία εμφανίζεται να διαφωνεί με όλες σχεδόν τις επιλογές του Βενιζέλου, ενώ σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες συμμετέχει σε διεργασίες για την συγκρότηση ενός νέου πολιτικού φορέα υπό τον πρώην πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο!
- Δημ. Ρέππας, ο οποίος ενώ είχε στηρίξει σθεναρά τον Β. Βενιζέλο και ήταν εκ των στενότερων συνεργατών του (μαζί με τους Κ. Σκανδαλίδη και Μ. Ανδρουλάκη) πλέον εμφανίζεται αποστασιοποιημένος.
- Χρ. Παπουτσή, ο οποίος δηλώνει ότι σε αυτή τουλάχιστον την περίοδο δεν θέλει να συμμετέχει στα κομματικά δρώμενα, ενώ πριν λίγες μέρες μέσω twitter έκανε μια περίεργη προειδοποίηση για «ατομικό επαναπροσδιορισμό από μηδενική βάση»!
Από κει και πέρα υπάρχουν τα στελέχη τα οποία αγνοήθηκαν και παραγκωνίστηκαν απ’ τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αν και ανήκαν στον στενό πυρήνα των συνεργατών του, όπως η Τ. Αντωνίου, ο Κ. Καρτάλης, η Ε. Καϊλή, ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος και αποδίδουν τον παραγκωνισμό τους σε αυτό τον προαναφερθέντα «εμφύλιο» εντός του στρατοπέδου των υποστηρικτών του Βενιζέλου. Κυρίως δε κατηγορούν γι’ αυτό τους Π. Κουκουλόπουλο, Ν. Σαλαγιάννη, Μ. Ανδρουλάκη.
Επίσης αγνοήθηκε ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Καρχιμάκης, ο οποίος ναι μεν δεν ανήκει στο μπλοκ των υποστηρικτών του Βενιζέλου, ωστόσο γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον την εσωκομματική ανθρωπογεωγραφία και θα ήταν πολύτιμος στην πορεία προς το συνέδριο…
Ήδη οι διαμαρτυρίες και οι κόντρες έχουν αρχίσει.
Και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ένας εκ των εκλεκτών του Β. Βενιζέλου, ο Μ. Ανδρουλάκης να δηλώσει ότι δεν θα είναι μέλος της νέας Πολιτικής Γραμματείας αλλά θα παραμείνει μόνο σύμβουλος του προέδρου…
Τις επόμενες μέρες αναμένεται ότι αυτές οι αντιπαραθέσεις θα προσλάβουν και δημόσιο χαρακτήρα…