Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

ΚΟΛΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ...




Μετά από ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας, φαίνεται να επανέρχεται η ενσωμάτωση του ειδικού τέλους ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, όπως ίσχυσε πέρυσι.Σύγχυση επικρατεί σχετικά με τα ειδοποιητήρια για το... φετινό ειδικό τέλος ακινήτων. Προ ημερών γνωστοποιήθηκε ο σχεδιασμός του ΥΠΟΙΚ για αποστολή των ειδικών σημειωμάτων σε ξεχωριστό εκκαθαριστικό και όχι μαζί με τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ωστόσο, επικράτησε φόβος στο οικονομικό επιτελείο ότι, εφόσον υιοθετηθεί η παραπάνω πρόταση(χωρίς δηλαδή να επικρέμεται πάνω από τα νοικοκυριά η απειλή διακοπής ρεύματος), θα υπάρξει κύμα άρνησης πληρωμής του χαρατσιού, από το οποίο η κυβέρνηση αναμένει να βάλει στα ταμεία φέτος πάνω από 2 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν στο υπουργείο Οικονομικών, η τρόικα φέρεται να απαιτεί να εισπραχθεί «εδώ και τώρα» το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, εκτιμώντας ότι το εναλλακτικό σχέδιο θα αποτύχει παταγωδώς.

Έτσι, όπως φαίνεται, το πιθανότερο είναι να ενταχθεί το τέλος ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, όπως ακριβώς έγινε και πέρσι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΕΗ έχει λάβει οδηγία να τυπώσει τους λογαριασμούς μαζί με το χαράτσι.

Η διοίκηση της Επιχείρησης ωστόσο εκφράζει τον φόβο εκτίναξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών της, καθώς, όπως εκτιμά, θα είναι χιλιάδες τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις που αδυνατούν να πληρώσουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς, χωρίς μάλιστα να υπάρχει η δυνατότητα