Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Παπουτσής και ο Δημήτρης Ρέππας. Όσο αφορά τον Θεόδωρο Πάγκαλο και τον Γιάννη Ραγκούση, ούτε λόγος.




Η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας και της Οργανωτικής Γραμματείας Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, δεν αφήνει καμιά αμφιβολία ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πήρε την απόφαση να αναλάβει ο ίδιος όλο το βάρος για να οδηγήσει το κόμμα εκεί που ο ίδιος ονειρεύεται.

Στην Πολιτική Γραμματεία, όπως αναμενόταν δεν...

συμπεριλαμβάνονται ο Ανδρέας Λοβέρδος και η Άννα Διαμαντοπούλου. Ο πρώτος λέει ότι δεν του προτάθηκε και η δεύτερη ότι αρνήθηκε. Δεν συμπεριλαμβάνεται επίσης ο Χρήστος Παπουτσής και ο Δημήτρης Ρέππας. Όσο αφορά τον Θεόδωρο Πάγκαλο και τον Γιάννη Ραγκούση, ούτε λόγος.

Από την «παλιά φρουρά» έχουμε τους Κώστα Σκανδαλίδη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Πέτρο Ευθυμίου.

Σε ότι αφορά στην αξιοποίηση των στελεχών, οφείλουμε να προσθέσουμε ότι ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αναμένεται να αναλάβει την Γραμματεία Επικοινωνίας, ο Χρήστος Πρωτόπαπας την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου και οι Φίλιππος Σαχινίδης και Θάνος Μωραΐτης σημαντικό ρόλο στη «σκιώδη κυβέρνηση».

Η νέα Πολιτική Γραμματεία, ουσιαστικά σηματοδοτεί την ανάληψη της ευθύνης από μια νέα ομάδα στελεχών. Ποιος όμως θα σκεφτεί να ζητήσει τα «ρέστα» από τον Νίκο Ανδρουλάκη και τη Νάντια Γιαννακοπούλου; Ουδείς.

Άπαντες- αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, στον Βενιζέλο θα τα φορτώσουν. Αυτό φυσικά το γνωρίζει πρώτος από όλους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μπορεί να έδωσε χώρο και ρόλο σε όλους τους συνεργάτες του- εκτός της Τόνιας Αντωνίου, η οποία προκαλεί έριδες μια μίση, αλλά γνωρίζει ότι το κύριο βάρος θα το σηκώσει ο ίδιος.

Και πολιτικά και σε ότι αφορά στη δημόσια παρουσία του κόμματος. Οι συνεργάτες του λένε ότι αυτή την ευθύνη δεν την φοβάται- ίσως την επιζητεί.

Στην τελική, σχεδόν πάντα έτσι γινόταν στο ΠΑΣΟΚ…