Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Νέες βολές για την ανασύσταση και τον ρόλο του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης εξαπέλυσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, χαρακτηρίζοντάς το «καντηλανάφτη».



«Στο ... ΥΜΑΘ εδώ και πάρα πολλά χρόνια ήταν καντηλανάφτες. Το μόνο που κάνανε ήταν να μοιράζουν λεφτά σε μικροοργανώσεις για να κρατιέται η κομματική κατάσταση» τόνισε ο κ. Μπουτάρης, μιλώντας στο Mega.


Μάλιστα, σημείωσε ότι αυτή η κατάσταση δεν θα αλλάξει, αναφερόμενος στις αρμοδιότητες που έχει το υπουργείο. Πρότεινε, επίσης, να λειτουργήσει ως Γραμματεία, όπως αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων. «Εμείς ως Πρωτοβουλία προτείναμε να λειτουργήσει ως Γραμματεία, όπως των Ολυμπιακών Αγώνων, που έλυνε τα προβλήματα μπαμ – μπαμ» υπογράμμισε.

Τόνισε, παράλληλα, ότι με την ανασύσταση του υπουργείου δημιουργείται άλλο ένα γραφειοκρατικό εμπόδιο. «Τι εξυπηρετεί το ΥΜΑΘ εκτός από την υποδαύλιση των εθνικιστικών συνθημάτων και να μοιράζει χρήματα για πελατειακές σχέσεις» διερωτήθηκε ο κ. Μπουτάρης.

Όπως τόνισε, αναφερόμενος στη γραφειοκρατία, ήδη υπάρχει η εκλεγμένη Περιφέρεια που δεν γνωρίζει ακόμα τι κάνει και η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, η οποία ελέγχει κάποιες καταστάσεις. «Αυτές είναι δυο αρχές που είναι πάνω από την Τ.Α. α΄ βαθμού, που μόνο προβλήματα δημιουργούν. Βάζουμε τώρα και το υπουργείο και θα τρελαινόμαστε στις συσκέψεις, με αποτέλεσμα η διαδικασία να μην αλλάζει», κατέληξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.