Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

Στα μπουζούκια μέχρι πρωίας ο εκπρόσωπος του Κουβέλη, η Έλενα και η Πόπη (της ΝΔ) και η Λίτσα (του ΠΑΣΟΚ)...
Οι παρέες της συγκυβέρνησης γράφουν τώρα την ιστορία της νυχτερινής Αθήνας. Από τα μπαράκια του Κολωνακίου μέχρι τα μπουζούκια της παραλιακής αφήνουν τα ίχνη τους στο χρηματιστήριο της διασκέδασης, δίνοντας όμως μια μάλλον αναστίστοιχη εικόνα με αυτήν την οποία αξιώνουν οι Έλληνες πολίτες από τους πολιτικούς όλων των πλευρών σε εποχές κρίσης και... κινδύνου χρεοκοπίας.
Ας πάρουμε όμως την ιστορία, που έχει πρωταγωνιστές τρεις γυναίκες και έναν άνδρα, από την αρχή. Την Παρασκευή που άρχισε η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης συνεργασίας στην Βουλή ξεκίνησε και η συνεννόηση των “εταίρων” της διασκέδασης. Η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ Έλενα Ράπτη, η πρώην βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Λίτσα Κουρουπάκη, η πολιτευτής της Ν.Δ στην Β' Θεσσαλονίκη Πόπη Καλαϊτζή και ο εκπρόσωπος τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς Ανδρέας Παπαδόπουλος ανταλλάσσουν sms και συμφωνούν να κλείσουν τραπέζι στα μπουζούκια.
Τον πρώτο λόγο έχουν οι εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενες κυρίς οι οποίες θέλουν Αντώνη Ρέμο και επειδή μάλιστα τον γνωρίζουν δεν δυσκολεύονται να βρουν τραπέζι στο μαγαζί που εμφανίζεται. Το τραπέζι δεν είναι πρώτο, αλλά έχει καίρια οπτική επαφή με την πίστα και τον καλλιτέχνη, ενώ με το που κάθονται “σκάνε” και τα “κερασμένα” από το μαγαζί λουλούδια, ώστε μόλις έρθουν στο κέφι να τιμήσουν με την γνωστή “χειρονομία” του “ανθοπόλεμου” τον Αντώνη Ρέμο. Αυτή που δίνει ρέστα είναι η Π. Καλαϊτζή, η οποία με το που εμφανίζεται ο αοιδός τραβάει ασταμάτητα φωτογραφίες, τις οποίες νιώθει την ανάγκη να μοιραστεί με το πανελλήνιο. Τις ανεβάζει στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter με την επισήμανση: “Ωραία κόβουμε φλέβες...”. Πιο μαζεμένος ήταν ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ , ο οποίος δεν ακολουθεί την “γυναικεία” χορωδία που έχει στηθεί στο τραπέζι και βοηθά τον Α. Ρέμο να εκτελέσει τα άσματα: “Μετά από σένα τι.... Έσπασε η νύχτα δυο κομμάτια όλα σε εσένα τα βρήκα...”.
Λίγο πριν από τις πέντε το πρωί η παρέα αποφασίζει να αποχωρήσει. Ωστόσο ανανεώνει το ραντεβού για κάτι πιο χαλαρό το επόμενο βράδυ, σε γνωστό μπαρ, πλησίον της Δεξαμενής του Κολωνακίου. Η σύνθεση και πάλι ίδια με την προσθήκη ενός ακόμη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για τον Γιώργο Κασαπίδη, βουλευτή Κοζάνης και υπεύθυνο για ζητήματα αγροτικής πολιτικής.
“Ελάτε να βγάλουμε καμιά φωτογραφία” ακούγεται να λέει η κυρία Κουρουπάκη και βγάζει από την τσάντα της μια φωτογραφική μηχανή, την οποία την δίνει στον Ανδ. Παπαδόπουλο. Εκείνος αρχίζει τα “κλικ” και μετά από κάθε λήψη “ελέγχει” την ποιότητα της φωτογραφίας, δείχνοντας την εν συνεχεία και στους υπόλοιπους για να την εγκρίνουν. “Βγάλε και με το κινητό μου” του ζητά η Πόπη Καλαϊτζή και ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ δεν φέρνει αντίρρηση. Στο τέλος “μπήκε' και αυτός στο πλάνο ενώ χρέη φωτογράφου εκτελούσε γκαρσόνι του μαγαζιού.
Τη Δευτέρα το βράδυ (και ενώ η κυβέρνηση με τη στήριξη των τριών κομμάτων είχε λάβει τα 179 «ναι») στο ίδιο μαγαζί του Κολωνακίου η παρέα ήταν μισή, καθώς απουσίαζε στην Θεσσαλονίκη η Έλενα Ράπτη και έτσι δεν μπόρεσε να απολαύσει τα δροσιστικά κοκτέιλ με τους φίλους της. Όμως η θέση στο τραπέζι δεν έμεινε κενή, καθώς προστέθηκε νέος “γαλάζιος” συνδαιτυμόνας. Ήταν ο νεοεκλεγείς βουλευτής Ανδρέας Ψυχάρης, ο οποίος άρχισε να συζητά μαζί τους την προοπτική της “συγκυβέρνησης”.
Στην “νυχτερινή αγορά' του Κολωνακίου και συγκεκριμένα σε ένα από τα μπαράκια της οδού Χάριτος, εμφανίστηκε εκ νέου, την επομένη το βράδυ, η κυρία Κουρουπάκη αλλά αυτή τη φορά με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος είναι και αυτός “νυχτοπεριπατητής”.
Πάντως η κυρία Καλαΐτζή φαίνεται ότι μάλλον έχει μετανοιώσει γι αυτήν την υπερκινητικότητα της καθώς εκ των υστέρων φέρεται να αναγνωρίζει ότι τα νυχτοπερπατήματά της έπαιξαν ρόλο ώστε να μην πάρει μια θέση γενικής γραμματέως σε υπουργείο την οποία επιθυμούσε διακαώς. Ακόμη και για τη γενική γραμματεία Ισότητας των Φύλων επελέγη η εκ Μαγνησίας Ζέτα Μακρή που εδώ και καιρό κινείται με μεγαλύτερη σεμνότητα.