Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

δήμος Δίου –Ολύμπου στηρίζει το έργο της εταιρίας «Παιδεία»





Ο δήμος Δίου –Ολύμπου στηρίζει το έργο της εταιρίας «Παιδεία»

Σε συνεδρίασή του στις 23-7-2012 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δίου Ολύμπου επανέλαβε την στήριξή του προς την Ελληνική Εταιρεία Παιδεία γνωμοδοτώντας θετικά κατά πλειοψηφία των μελών του για την παραχώρηση έκτασης σε παρακείμενο οικόπεδο των εγκαταστάσεων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο Δίον.

Με την παραχώρηση της έκτασης ο οργανισμός HELLENIC SOCIETY PAIDEIA θα μπορέσει να αναπτύξει τα εκπαιδευτικά του προγράμματα με την ανέγερση φοιτητικού ξενώνα ,αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, διδασκαλίας και βιβλιοθήκης. Υπάρχουν αποφάσεις του πρώην Δήμου Δίου και της πρώην Νομαρχίας Πιερίας για παραχώρηση συγκεκριμένης έκτασης στο Δίον για ανέγερση εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων.
Ο εκπρόσωπος της εκπαιδευτικής εταιρείας κ.Γκρίνιας ανέφερε ότι «το Δίον,το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο βρίσκονται μέσα στους βασικούς σχεδιασμούς του οργανισμού και η εκπαίδευση εδώ ομογενών φοιτητών είναι μονόδρομος για την εταιρεία».
Στη σύντομη ενημέρωσή του προς τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου έκανε μία αναδρομή για τον οργανισμό και την παρουσία της «Παιδεία» στην Πιερία.



Το 1974 ο Τομάζος Ηλίας, Έλληνας φοιτητής τότε , ιδρύει στο CONNECTICUT ελληνικό πολιτιστικό σύλλογο.Το 1977 ιδρύει τον οργανισμό HELLENIC SOCIETY PAIDEIA με κύριο σκοπό την διάδοση των ελληνικών γραμμάτων.Συστήνει γραφεία διασύνδεσης με εικοσιοκτώ πανεπιστήμια των Η.Π.Α.Συνεργάζεται με τις έδρες ελληνικών σπουδών και δημιουργεί τρία πολυδύναμα Κέντρα Ελληνικών Σπουδών.
Με τις ενέργειές του προωθεί σε δύο πολιτείες την εισαγωγή της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στη μέση εκπαίδευση σαν μάθημα επιλογής.
Το1990 συνάπτει με ελληνικά πανεπιστήμια μνημόνια συνεργασίας για την φοίτηση Αμερικανών φοιτητών.Σήμερα παρακολουθούν σε ελληνικά πανεπιστήμια προγράμματα της ΠΑΙΔΕΙΑ 450 φοιτητές.Στα πανεπιστήμια των Η.Π.Α. βρίσκονται κάτω από την αιγίδα του οργανισμού 2.500 φοιτητές.
Δεκατρία χρόνια παρουσίας στο νομό Πιερίας έχει μέχρι σήμερα o οργανισμός HELLENIC SOCIETY “PAIDEIA.
Από τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Δίον έχουν περάσει πάνω από πεντακόσιοι φοιτητές ξένων πανεπιστημίων.
Στο σύλλογο ΠΑΙΔΕΙΑ της Πιερίας είναι ενεργά εβδομήντα περίπου άτομα σαν μέλη του συλλόγου για την Πιερία.Συνεργάτες της ΠΑΙΔΕΙΑ υπήρξαν οι παρακάτω πανεπιστημιακοί καθηγητές:
Παντερμανλής Δημήτριος, Πινγιάτογλου Σεμέλη, Ακαμάτης Ιωάννης Μέντζος Ιωάννης, Κωτταρίδου Αγγελική.
Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΙΔΕΙΑ πρόσφεραν υπηρεσία οι παρακάτω συμπολίτες μας: Παναγιωτίδης Θεόδωρος, Ράπτης Γεώργιος, Σουλεϊμεντζίδης Ιωάννης,Χρηστίδου Μαρία, Γώττας Κλέαρχος ,Αραβίδης Γεώργιος, Βαλαβάνη Χαρίκλεια,Θεοδώρου Αθανάσιος,Τσιτλακίδης Ηλίας,Κυριάκος Κυζίρογλου,Λαμπονίκος Νικόλαος,Τσαρέλας Δημήτριος,Γκρίνιας Γεώργιος,Παπαδημητρίου Κωνσταντίνος,Γραμματόσης Γεώργιος,Ζωγράφου Όλγα,Γκουτζήκας Βασίλειος,Πατσιοδήμος Ιωάννης,ΤσεχερίδηςΣταύρος.
Υποστηρικτές της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ “ΠΑΙΔΕΙΑ” είναι εκπρόσωποι πολιτικού κόσμου μεταξύ των οποίων,ο κ. Νιώτης, ο κ. Καράογλου, ο κ. Μαγκριώτης,ο κ. Παπαθεμελής, η κ. Καίλη, ο κ. Γεωργιάδης, ο κ. Ταλιαδούρος, η κ.Φουντουκίδου, ο κ. Σγουρίδης, ο κ. Παυλίδης, ο κ. Πετσάλνικος και πολλά άλλα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου.