Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Η κυβέρνηση φοβάται και κρύβεται...

Ποικίλες είναι οι πρώτες αντιδράσεις τοπικών στελεχών της ΝΔ για την απόφαση του πρωθυπουργού να περιορίσει σε μία ημέρα(ουσιαστικά σε κάποιες ώρες) την παρουσία του στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς από τη μια θεωρείται απολύτως δικαιολογημένη κι από την άλλη τονίζεται ότι... δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις.


Όσοι υποστηρίζουν τον περιορισμένο χαρακτήρα της επίσκεψης θέτουν ως επιχειρήματα το μήνυμα ότι δεν πρέπει να γίνονται σπατάλες αυτήν την εποχή, ότι χαλάει έτσι η… σούπα όσων ήθελαν να μετατρέψουν τη ΔΕΘ σε πεδίο μάχης και ότι δεν είναι ώρα για συγκρούσεις και για πανηγύρια.

Όσοι θεωρούν ότι δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις υποστηρίζουν πως υποβαθμίζεται ο θεσμός, πως περνάει το μήνυμα πως η κυβέρνηση φοβάται και κρύβεται, πως χάνεται μια ευκαιρία για να δοθούν εξηγήσεις για την ακολουθούμενη πολιτική και για τον υποχρεωτικό χαρακτήρα των μέτρων και πως δίνεται πεδίο δόξης λαμπρό στο ΣΥΡΙΖΑ και στις διαθέσεις συντεχνιών που θέλουν να μετατρέψουν τη ΔΕΘ σε μια «επικίνδυνη φιέστα».


ΣΥΡΙΖΑ: Σε δύσκολη θέση ο Σαμαράς

«Με τα μέτρα που θα έχει λάβει η κυβέρνησή του, πώς να μείνει στη ΔΕΘ ο κ. Σαμαράς περισσότερο από μια μέρα; Τι να απαντήσει στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, όταν θα τον ρωτούν για τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, για την ανεργία που αυξάνεται, για την ύφεση που θα συνεχιστεί, για την ανάπτυξη που δεν έρχεται, για την επιμήκυνση που δε γίνεται και για τις απολύσεις που θα μετρούν δεκάδες χιλιάδες θύματα μέσω της εφεδρείας ή όποιας άλλης μεθόδου τελικά θα έχουν επιλέξει; Τα νέα μέτρα θα έχουν ληφθεί στο τέλος Αυγούστου. Η παρουσία του κ. Σαμαρά θα είναι τυπική. Είναι σε πολύ δύσκολη θέση, αλλά έχει φέρει τους πολίτες και τη χώρα σε ακόμα δυσκολότερη».

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ από τη Θεσσαλονίκη, που ανέφερε τα παραπάνω, συμπλήρωσε ότι «το συλλαλητήριο θα το καταλάβει μια χαρά και ο πρωθυπουργός και όσοι στηρίζουν αυτή την αδιέξοδη πολιτική», ενώ επισήμανε πως αποτελεί υποβάθμιση για το θεσμό της ΔΕΘ και συνολικά για τη Θεσσαλονίκη η «επίσκεψη – αστραπή» του πρωθυπουργού.

Κανονικά ο Βενιζέλος

Από την άλλη, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν πρόκειται να περιορίσει το πρόγραμμά του στη ΔΕΘ, έστω κι αν αυτό δεν έχει οριστικοποιηθεί. Ο κ. Βενιζέλος είναι από τη Θεσσαλονίκη και στην τελευταία συνεδρίαση της Οργανωτικής Γραμματείας του κόμματος είχε ζητήσει μάλιστα και προτάσεις από τα 19 μέλη της εν όψει της επίσκεψής του στη ΔΕΘ, για να διαμορφώσει και το τελικό πρόγραμμα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έστω κι αν δεν έχει επισημοποιηθεί το πρόγραμμα της παρουσίας του στην πόλη, ο κ. Βενιζέλος προτίθεται να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα «γεμάτο με επαφές και συναντήσεις». Επισήμως, στελέχη του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι οι λεπτομέρειες της επίσκεψης δεν έχουν καν απασχολήσει το κεντρικό επιτελείο της Ιπποκράτους, όμως συνεργάτες του θεωρούν ότι είναι βέβαιη η παρουσία του για μια μέρα στην πόλη και η παραχώρηση συνέντευξης τύπου, ανεξάρτητα με το τι θα κάνει ο πρωθυπουργός.