Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012

Ο Τούρκος αρθρογράφος της εφημερίδας Sabah, Γιουκσέλ Αϊτούγκ δέχτηκε δριμεία κριτική για το άρθρο του με τίτλο «Η θηλυκότητα πεθαίνει στους Ολυμπιακούς», το οποίο αναφερόταν στις αθλήτριες των Αγώνων του Λονδίνου.


Κατά την άποψή του, επειδή το...
γυναικείο physique αλλοιώνεται λόγω της υπεράθλησης που απαιτείται ώστε να συμμετάσχει μια αθλήτρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όσες παραμένουν «παραδοσιακά» γυναίκες θα πρέπει να παίρνουν εξτρά βαθμούς στα αθλήματα που αγωνίζονται.

Ο σάλος που προκλήθηκε ήταν τεράστιος και ο Αϊτούγκ κατηγορήθηκε ως σεξιστής και άτομο που μειώνει τη γυναικεία ταυτότητα.

Κριτική του ασκήθηκε εντονότατα από πάμπολλες ανά τον κόσμο κυρίες που χρησιμοποίησαν διόλου «εύηχα» επίθετα για το πρόσωπό του, σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Twitter.

Βέβαια, πέρα από το «ευγενές» επίθετο του «λεχρίτη» που του προσέδωσε μία χρήστης, υπήρξαν και χιουμοριστικά όπως το παρακάτω: «Προφανώς ο Γιουκσέλ Αϊτούγκ δεν έχει παρακολουθήσει αρκετό beach volleyball».

Το άρθρο του γράφτηκε έπειτα από «πειράγματα» που δέχτηκε η Βρετανίδα αρσιβαρίστρια Ζόι Σμιθ για την εμφάνισή της. Πολλά από αυτά ανέφεραν ότι μοιάζει με «λεσβία» και «άντρα»...
protothema.gr