Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

συντονιστική επιτροπή διαμαρτυρόμενων ακτινιδιοπαραγωγών της ΕΑΣ Πιερίας


Επειδή τις τελευταίες ημέρες οργιάζουν φήμες(;) όσον αφορά την εξόφληση της παραγωγής των περσινών μας ακτινιδίων που παραδώσαμε στην ΕΑΣ Πιερίας,οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους ακτινιδιοπαραγωγούς αλλά και να προειδοποιήσουμε την διοίκηση της Ένωσης.


Στις 10 Αυγούστου βρεθήκαμε στα γραφεία της ΕΑΣ για να διαμαρτυρηθούμε για την καθυστέρηση της εξόφλησης μας και μετά από έντονες πιέσεις,ο πρόεδρος κ.Παπανικολάου,μας υποσχέθηκε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα γίνει και αυτή η πολύπαθη και περιβόητη πια ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ. Αυτήν την υπόσχεση την είπε παρουσία όλων ημών που είμασταν παρόντες αλλά και παρουσία τηλεοπτικού σταθμού (ΕΓΝΑΤΙΑ TV). Όπως είναι λογικό, αρκεστήκαμε στην ΔΗΜΟΣΙΑ υπόσχεση του προέδρου για εξόφληση στο τέλος του μήνα και αποχωρίσαμε. Προειδοποιήσαμε όμως ότι εάν δεν τηρηθούν τα υπεσχημένα, θα επανέλθουμε και μάλιστα δυναμικότερα αυτήν την φορά.
Οι φήμες, λοιπόν, που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες κάνουν λόγο ότι η ένωση ΔΕΝ θα μας "καθαρίσει-εξοφλήσει" τελικά ούτε και αυτόν τον μήνα,παρά μόνον θα μας παραδώσει το παραστατικό εκκαθάρισης των αγροτικών μας προϊόντων,χωρίς να μας δώσει τα χρήματα που μας οφείλει εδώ και 10+ μήνες. Δηλαδή θα μας ειδοποιήσουν να παραλάβουμε ένα χαρτί που θα λέει τι παραγωγή παρέδωσε ο καθένας μας, τι διαβάθμιση(νούμερα) είχε το φορτίο μας,με ποιες τιμές πληρώνονται τα νούμερα αυτά, πόσα κρατάει η ένωση σαν έξοδα και στο τέλος θα αναγράφεται το Τελικό Ποσό Εκκαθάρισης!!!
κ.Παπανικολάου, πρόεδρε της ΕΑΣ Πιερίας, όταν μας έλεγες "στο τέλος του μήνα θα γίνει η εκκαθάριση" αυτό εννοούσες; Για λογιστική εκκαθάριση μιλούσες γιατί εμείς καταλάβαμε ότι θα γίνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ εκκαθάριση, με χρήματα και όχι με χαρτιά λογιστικού ελέγχου.
Ευχόμαστε, πραγματικά, όλα αυτά να είναι απλά και μόνον φήμες και ότι η πραγματικότητα να είναι άλλη. Ποια; Η τήρηση της υπόσχεσης σου και Π Λ Η Ρ Ω Μ Η των οφειλομένων.
Παρ'ολα αυτά και επειδή οι καιροί είναι πονηροί, εμείς οφείλουμε να προειδοποιήσουμε τους συναδέλφους ακτινιδιοπαραγωγούς να είναι έτοιμοι για οτιδήποτε συμβεί και με το όπλο παρά πόδα.