Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Το Δίκτυο Ανταλλαγών & Αλληλεγγύης Πιερίας ζητά να του παραχωρηθεί κλειστός χώρος, κατά προτίμηση ισόγειος (π.χ. κατάστημα) στο κέντρο ή περιφερειακά του κέντρου της πόλης μας, προκειμένου να στεγάσει το χαριστικό παζάρι ένδυσης και υπόδησης, καθώς και το παζάρι ανταλλαγών προϊόντων



Το Δίκτυο Ανταλλαγών & Αλληλεγγύης Πιερίας ζητά να του παραχωρηθεί κλειστός χώρος, κατά προτίμηση ισόγειος (π.χ. κατάστημα) στο κέντρο ή περιφερειακά του κέντρου της πόλης μας, προκειμένου να στεγάσει το χαριστικό παζάρι ένδυσης και υπόδησης, καθώς και το παζάρι ανταλλαγών προϊόντων που μέχρι τώρα φιλοξενούνται στον υπαίθριο χώρο του Δημ. Πάρκου Κατερίνης.



Το Δίκτυο Ανταλλαγών, που λειτουργεί σαν Ένωση φυσικών και νομικών προσώπων εδώ και ένα χρόνο, συνιστά μια κίνηση ομάδας πολιτών που δραστηριοποιείται με σκοπό την υποστήριξη της τοπικής οικονομίας με χρήση μονάδων ανταλλαγής στα πρότυπα του διεθνούς συστήματος ανταλλαγών LETS, την προώθηση της τοπικής επιχειρηματικότητας και παραγωγής και την ανάληψη πρωτοβουλιών στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, ιδιαίτερα των ασθενέστερων οικονομικά.
Η όλο και πιο διευρυμένη συμμετοχή και δραστηριοποίηση συμπολιτών μας στο Δίκτυο υποδεικνύει την επιτυχία των προσπαθειών του Δικτύου και καθιστά αναγκαία τη μεταφορά σ’ ένα προστατευμένο χώρο για λόγους πρακτικούς (π.χ. προστασία από κακές καιρικές συνθήκες, δημιουργία εκθετηρίου των προϊόντων προς προσφορά και ανταλλαγή). Για τους λόγους αυτούς, όποιος από τους συμπολίτες μας έχει τη δυνατότητα να παραχωρήσει είτε δωρεάν είτε μ’ ένα συμβολικό ποσό κάποιον ισόγειο χώρο παρακαλείται να επικοινωνήσει με την Σαμαρά Κωνσταντία στο 6932651183.





--
Οικολογική Ομάδα "Μητέρα Γη"