Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Φώφη… απαξιώνει τον Λοβέρδο...




Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι ο Λοβέρδος δεν εκφράζει την ανανέωση …
Εξελίξεις και μάλιστα με πιο γρήγορους ρυθμούς απ’ ότι υπολογίζαμε έχουμε στο ΠΑΣΟΚ. Σε προηγούμενη ανάρτηση σημειώσαμε ότι ο Βενιζέλος είναι πολύ κοντά στη διαγραφή του Ανδρέα Λοβέρδου.

Μέχρι...

στιγμής από το ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχε ξεκάθαρη θέση απέναντι στον Λοβέρδου. Χθες όμως για πρώτη φορά η Φώφη Γεννηματά σχολίασε την κίνηση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας την απόλυτη ρήξη μεταξύ του ίδιου και του κόμματος.

«Οι πολίτες μας βλέπουν όλους και μας παρακολουθούν. Γνωρίζουν ποιοι εκφράζουν το παλιό και ποιοι την ανανέωση. Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι είναι το νέο. Κανείς δεν τους στερεί το δικαίωμα. Από κει και πέρα είναι δικαίωμα του πολίτη να εξετάζει την ως τώρα πορεία του».

Ο κ. Λοβέρδος διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι έχει επέλθει ρήξη με το ΠΑΣΟΚ και διαβεβαιώνει ότι επιθυμεί να προκαλέσει μια ευρύτερη συζήτηση για το μέλλον της χώρας στην κοινωνία.

Με το βιβλίο του «Θέσεις για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση» περιγράφει έναν συμμετοχικό, ευρωπαϊκό, μεταρρυθμιστικό, ριζοσπαστικό, σοσιαλδημοκρατικό πολιτικό χώρο, «ένα πολιτικό υποκείμενο που έχει ανάγκη η Ελλάδα», όπως παρατηρεί.

«Δεν έχει σημασία αν αυτός ο χώρος, αυτή η παράταξη, θα προκύψει από τη μετεξέλιξη υπάρχοντος κόμματος ή τη συγχώνευση ή την εκλογική συμπόρευση υφιστάμενων σχηματισμών ή ακόμη και από την ίδρυση ενός νέου κόμματος που θα συσπειρώσει τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής σοσιαλδημοκρατίας» υπογραμμίζει...