Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Η καθιέρωση της 1ης Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία αποτελεί αφετηρία γόνιμου προβληματισμού.




  
   

  Η καθιέρωση της 1ης Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία αποτελεί αφετηρία γόνιμου προβληματισμού. Πρόκληση για να αναλογιστούμε τη δική μας προσωπική ευθύνη απέναντι στον συνάνθρωπο. Η Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία καθιερώθηκε για να μας αφυπνίζει να βελτιωθούμε και να μην επαναπαυόμαστε, ώστε όταν θα κάνουμε τον απολογισμό της ζωής μας, να αισθανθούμε περηφάνεια για όσα καταφέραμε και όχι αυτολύπηση για όσα θα μπορούσαμε αλλά δεν κάναμε για όλους αυτούς.  
  
 Ο Οργανισμός του Δήμου μας στο πλαίσιο αυτό λειτουργεί  Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) με 1900 μέλη για να τα επισκέπτονται καθημερινά και να αναζητούν δημιουργική διέξοδο και επικοινωνία. Επίσης στα σχέδια του Οργανισμού μας για ένα δήμο ευαισθησίας και προόδου  έχει τοποθετηθεί υψηλά η σχέση και συνεργασία του με τους ηλικιωμένους, γιατί αυτοί είναι εκείνοι στους οποίους οφείλουμε ό,τι είμαστε σήμερα και ό,τι θα γίνουμε στο μέλλον. Συμπορευτής και αρωγός στις ενέργειές μας  αυτές είναι ο Δήμαρχος μας, Σάββας Χιονίδης, ο οποίος πιστεύει ακράδαντα ότι οφείλουμε να στεκόμαστε με σεβασμό πάντα κοντά στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας και να τους ζητάμε να μας μεταγγίζουν τη γνώση τους και να μας εμβολιάζουν με τη σοφία τους. Και  επειδή ο χρόνος είναι αμείλικτος και οι συνθήκες δεν είναι πάντοτε ευνοϊκές για να υλοποιούμε όσα σχεδιάζουμε, ενισχύουμε έμπρακτα και ενθαρρύνουμε σημαντικά την εθελοντική δράση των συμπολιτών μας, που αποδεδειγμένα είναι ισχυρή, για να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, όπου και σε όποιον τις έχει ανάγκη. Σε σας λοιπόν που είστε δίπλα μας οφείλουμε το θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη μας. Όχι μόνο για σήμερα. Αλλά για κάθε μέρα της ζωής σας.

                                                                                               Θωμάς Παπαδημητρίου                                                                                             Πρόεδρος ΟΠΠΑΠ