Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

"ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ" ΚΑΙ ...ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ!


Έναρξη της νέας αθλητικής περιόδου για τον Σύλλογο "Πύρρος Δήμας" 

Η επίσημη έναρξη της νέας αθλητικής περιόδου 2012 - 2013 του Αθλητικού Συλλόγου "Πύρρος Δήμας" πραγματοποιήθηκε  το απόγευμα του Σαββάτου, παρουσία του Ολυμπιονίκη μας και επίτιμου προέδρου του Συλλόγου, στον πολυχώρο  MEDITERRANEAN VILLAGE Hotel & Spa στην Παραλία Κατερίνης.
Ήταν μια...
εκδήλωση γνωριμίας της διοίκησης και των προπονητών του Συλλόγου με τους γονείς, τα παιδιά που αθλούνται αλλά και τους πολίτες που ενδιαφέρονται για τις αθλητικές δραστηριότητες ενός νεοσύστατου σωματείου που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον εκατοντάδων μαθητών τα δύο πρώτα χρόνια της λειτουργίας του.
Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Πύρρος Δήμας, η λειτουργία του Συλλόγου ήταν μια παλιά επιθυμία που συζητήθηκε με κάποιους από τους συνεργάτες και φίλους του στην Κατερίνη και σιγά - σιγά βρέθηκαν οι κατάλληλοι άνθρωποι την κατάλληλη στιγμή και ιδρύθηκε το Σωματείο.
"Καταφέραμε και ιδρύσαμε το Σωματείο. Είμαι χαρούμενος που το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Και αυτό γιατί τα παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν τον αθλητισμό. Προσωπικά από τον αθλητισμό έμαθα την πειθαρχία, τη συνεργασία και πολλά ακόμη πράγματα, αλλά κυρίως έμαθα να παλεύω, να αγωνίζομαι και να μην τα παρατάω ποτέ.
Θέλουμε τα παιδιά μας να κάνουν τον αθλητισμό τρόπο ζωής. Δεν θέλουμε όλοι να γίνουν Ολυμπιονίκες. Ο πρωταθλητισμός σε διαλέγει. Δεν τον διαλέγεις. Αυτό είναι και το μήνυμα του Σωματείου και αυτό λέω και στα παιδιά καθημερινά, να βάζουν στόχους και να τους πετυχαίνουν".
Μάλιστα, ο Πύρρος Δήμας ανέφερε ότι σκοπός τους είναι να λειτουργήσουν τμήματα και για άλλα αθλήματα. "Έχουμε ξεκινήσει με την άρση βαρών, το τζούντο και τον στίβο και σταδιακά απλωνόμαστε σε όλη την Πιερία, στην Κάτω Μηλιά όπως και στο Δίον. Είναι ακόμη η  αρχή. Είναι μόνο 2 χρόνια που ξεκινήσαμε και θα έχουμε και συνέχεια".
Να σημειωθεί ότι σήμερα, στον στίβο έχουν γραφτεί περισσότερα από 170 παιδιά, στην άρση βαρών ξεπερνούν τα 40 και στο τζούντο τα 30 παιδιά και ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί καθώς δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι εγγραφές.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Δημήτρης Μπόζογλου ανέφερε ότι η εκδήλωση διοργανώνεται για να καλυφθεί και ένα κενό  ενημέρωσης που υπάρχει, για να παρουσιαστούν οι δράσεις του Συλλόγου και μίλησε για τους επόμενους στόχους. "Στόχοι του σωματείου είναι να δημιουργηθούν τμήματα τόσο στην άρση βαρών, στο τζούντο και στο στίβο, αλλά και σε άλλα ολυμπιακά αθλήματα. Απευθύνομαι στους καθηγητές φυσικής αγωγής και στους προπονητές να μας πλησιάσουν και να συζητήσουμε για να ιδρύσουμε και άλλα τμήματα", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο διευθυντής του Ομίλου Ξενοδοχείων Medditeranean Hotels Δημήτρης Τριγώνης σε δηλώσεις του σημειώνει ότι ο Όμιλος αναλαμβάνει διαρκώς χορηγίες αθλητικών συλλόγων στηρίζοντας έτσι ενεργά τον αθλητισμό.
Θέμης Κωτούλας